Αρχική Τελευταία Νέα Ανάστατοι οι καταστηματάρχες για ανάπλαση δρόμου στη Λεμεσό

Ανάστατοι οι καταστηματάρχες για ανάπλαση δρόμου στη Λεμεσό

Tην έντονη απαρέσκειά τους εκφράζουν οι καταστηματάρχες, ενοικιαστές και ιδιοκτήτες καταστημάτων της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου για το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζουν, οι αρμόδιοι φορείς δρομολογούν τις διαδικασίες ανακατασκευής και διαπλάτυνσης του δρόμου χωρίς να τους λαμβάνουν υπόψη ως άμεσα επηρεαζόμενους. Προκειμένου να  διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά.

Oι καταστηματάρχες αντιδρούν στο ρυθμιστικό σχέδιο που ετοιμάστηκε από το Tμήμα Δημοσίων Eργων και έχει εγκριθεί από το Tμήμα Πολεοδομίας και τον Δήμο Λεμεσού, για ανακατασκευή – βελτίωση της συγκεκριμένης οδικής αρτηρίας που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης.  

Oι επηρεαζόμενοι, σε μια προσπάθεια να προλάβουν περαιτέρω διαδικασίες οι οποίες, όπως επισημαίνουν, θα αποβούν σε βάρος των επιχειρήσεών τους, με επείγουσα επιστολή προς τον δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη ζητούν συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων μερών, προκειμένου να καταθέσουν τα επιχειρήματά τους, ώστε η εκτέλεση του έργου να μη γίνει με βάση τους υφιστάμενους σχεδιασμούς.

Όπως τονίζουν, η μορφή που προγραμματίζεται να δοθεί στον δρόμο, με το πλάτος του πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου, την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας και την κατασκευή ορισμένων παρόδιων χώρων στάθμευσης μόνο στη νότια πλευρά τους, θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες στην εμπορικότητα των επιχειρήσεών τους. Mια τέτοια εξέλιξη, όπως τόνισαν, θα επιφέρει σωρεία προβλημάτων, τις συνέπειες των οποίων θα πληρώσουν πρώτιστα οι ίδιοι αφού, όπως υποστήριξαν, θα οδηγηθούν σε χρεοκοπία και σε οριστικό κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.

«Δεν είμαστε εναντίον της ανακατασκευής του δρόμου, αλλά η εκτέλεση του έργου να γίνει με τέτοιους σχεδιασμούς ώστε να εξυπηρετηθεί η εμπορικότητα του δρόμου», αναφέρουν οι καταστηματάρχες, καλώντας τους εμπλεκόμενους φορείς να προβληματιστούν και να βρουν κάποιες άλλες εναλλακτικές λύσεις ώστε να μην επαναληφθούν λάθη που έγιναν στον σχεδιασμό παρόμοιας μορφής έργων σε άλλες περιοχές της Λεμεσού.  
 

Πηγή: Φιλελευθερος