Αρχική Τελευταία Νέα Παραδέχονται το διπλό φονικό – Όσα ισχυρίζονται οι δυο συλληφθέντες – Τα...

Παραδέχονται το διπλό φονικό – Όσα ισχυρίζονται οι δυο συλληφθέντες – Τα ρίχνει ο ένας στον άλλο

Σημαντικές εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας στη Λεμεσό, με θύματα τον 39χρονο Ανδρέα Κουζουπή και έναν Σλοβάκο. Δύο νεαροί, που σχετίζονταν με τα θύματα, έχουν συλληφθεί και τεθούν υπό οκταήμερη κράτηση.

Οι ανακριτές κατέχουν βίντεο από πρατήριο βενζίνης κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν οι απανθρακωμένες σοροί. Στο βίντεο φαίνονται οι δύο ύποπτοι, ηλικίας 19 και 23 ετών, να γεμίζουν ένα μπιτόνι με βενζίνη και να αποχωρούν, με τον 19χρονο να οδηγεί το όχημα.

Οι ύποπτοι κινήθηκαν λίγο πριν το όχημα των θυμάτων παραδοθεί στις φλόγες. Το γεγονός αυτό συμβαδίζει με το χρονικό της δολοφονίας και οδήγησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους δύο υπόπτους, οι οποίοι εμπλέκουν τους εαυτούς τους στο έγκλημα, αλλά ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο.

Το κίνητρο της δολοφονίας, όπως ανέφερε η Αστυνομία, ήταν οικονομική διαφορά σχετικά με ένα ηχείο. Η έρευνα εξετάζει πώς προέκυψαν αυτές οι διαφορές και από ποιες δραστηριότητες.

Τα θύματα είχαν τραύματα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο. Δύο κυνηγετικά όπλα βρέθηκαν στο σπίτι του 19χρονου και αποστάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις. Οι έρευνες συνεχίζονται για να προσδιοριστεί το ακριβές σημείο της δολοφονίας, το οποίο πιστεύεται ότι είναι κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το φλεγόμενο όχημα.

Ο 19χρονος ανέφερε στην κατάθεσή του ότι δεχόταν πιέσεις και απειλές από τον 39χρονο για χρήματα. Υποστήριξε ότι ο 23χρονος του πρότεινε να πάρει κυνηγετικό όπλο και να απειλήσει το θύμα. Τη βραδιά της δολοφονίας, άκουσε έναν πυροβολισμό και αργότερα ενημερώθηκε από τον 23χρονο ότι σκότωσε το θύμα και τον φίλο του.

Ο 23χρονος, από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι ο 19χρονος πυροβόλησε τα θύματα και έσπρωξε το όχημα στο σημείο όπου βρέθηκε καμένο. Επίσης, ανέφερε ότι ο 19χρονος επέστρεψε στο σημείο την επόμενη μέρα και έβαλε φωτιά στο όχημα.

Οι ισχυρισμοί και των δύο υπόπτων διερευνώνται, και οι αρχές εξετάζουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης για να διαπιστώσουν τις κινήσεις τους. Σημειώνεται ότι στο βίντεο από το πρατήριο βενζίνης οι δύο ύποπτοι φαίνονται δέκα λεπτά πριν ληφθεί η πληροφορία για το φλεγόμενο όχημα.