Αρχική Portfolio Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ακαδημίας Τένις «Μάρκος Παγδατής»

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ακαδημίας Τένις «Μάρκος Παγδατής»

Ένα ακόμα ορόσημο ολοκληρώθηκε για το πολυθεματικό θέρετρο City of Dreams Mediterranean με τα επίσημα εγκαίνια της Ακαδημίας «Μάρκος Παγδατής», που σηματοδοτούν την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου για το άθλημα στην Κύπρο.

 

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, το φίλαθλο κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια συναρπαστική αναμέτρηση μεταξύ του κορυφαίου Κύπριου αθλητή του τένις, Μάρκου Παγδατή, και του Andre Agassi, ενός από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών.

Οι δύο παίκτες, που είχαν αναμετρηθεί και στο παρελθόν στο πλαίσιο του US Open του 2006, χάρισαν στο κοινό μοναδικές στιγμές, επιδεικνύοντας τις δεξιότητες και το αθλητικό τους πνεύμα, αλλά διατηρώντας παράλληλα μια πιο ανάλαφρη διάθεση.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν τοπικοί αξιωματούχοι, λάτρεις του τένις και φίλαθλοι από όλο το νησί, γιορτάζοντας την έναρξη λειτουργίας των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της Ακαδημίας, η οποία υπόσχεται να προωθήσει μια νέα γενιά ταλέντων του τένις στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Melco Resorts & Entertainment, κ. Lawrence Ho, επαίνεσε τους δύο παίκτες για τη σπουδαία καριέρα τους, η οποία ενέπνευσε εκατοντάδες νεότερους αθλητές να ασχοληθούν με το τένις.

«Η Ακαδημία ‘Μάρκος Παγδατής’ είναι κάτι περισσότερο από ένα αθλητικό κέντρο – αποτελεί την απόδειξη της δέσμευσης που έχουμε αναλάβει σε συνεργασία με τον Μάρκο να δημιουργήσουμε ένα μέρος όπου οι νέοι θα μπορούν να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους, να αναπτύξουν την αγάπη τους για το τένις και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Ο στόχος μας είναι απλός: να εμπνεύσουμε και να υποστηρίξουμε τους αθλητές μας καθώς και να θέσουμε τις βάσεις για την εκπλήρωση των ονείρων τους. Θέλουμε αυτή η ακαδημία να αποτελεί ένα φάρο για επίδοξους αθλητές, ένα μέρος όπου θα μπορούν να αναπτύξουν στο έπακρο το ταλέντο τους. Στόχος μας δεν είναι μόνο η ανάδειξη των μελλοντικών πρωταθλητών, αλλά και η εμφύσηση των αξιών της πειθαρχίας, της επιμονής και της ομαδικότητας στους αθλητές μας».

Εκ μέρους της κυβέρνησης, χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η Γενική Διευθύντρια τους Υπουργείου Παιδιάς, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ. Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη η οποία εξέφρασε την στήριξη του υπουργείου σε πρωτοβουλίες που προωθούν τον αθλητισμό και δημιουργούν ευκαιρίες για νέους αθλητές να αναπτυχθούν και να διαπρέψουν.

«Ο κ. Παγδατής, ως αθλητής, έχει καταφέρει να εμπνεύσει πολλά παιδιά της Κύπρου να ασχοληθούν με το τένις και τον αθλητισμό γενικότερα, κάνοντας ολόκληρη τη χώρα περήφανη με τις επιτυχίες του. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι η Ακαδημία Αντισφαίρισης Μάρκος Παγδατής, που λειτουργεί υπό την καθοδήγησή του, θα ενισχύσει την ποιότητα του κυπριακού αθλητισμού και παράλληλα θα συμβάλει στην προώθησή του ώστε να καταστεί κεντρικός πυλώνας της καθημερινής ζωής των πολιτών» πρόσθεσε η Δρ. Χασάπη.

Ο Μάρκος Παγδατής απέτισε ιδιαίτερο φόρο τιμής στον Agassi, περιγράφοντάς τον ως πηγή έμπνευσης καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

«Αυτή η μέρα αποτελεί την αρχή ενός συναρπαστικού ταξιδιού και δεν θα μπορούσα να φανταστώ έναν πιο ταιριαστό τρόπο για να γιορτάσω αυτή την ξεχωριστή μέρα από αυτό το παιχνίδι που μόλις είχα με τον Andre, ο οποίος είναι το είδωλό μου από παιδί. Το τένις ήταν πάντα για μένα κάτι περισσότερο από ένα άθλημα. Ήταν καθοριστικό για το ποιος είμαι σήμερα, με καθοδήγησε όταν ήρθα αντιμέτωπος με προκλήσεις και μου χάρισε μερικές από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής μου. Ήταν αφορμή για να γνωρίσω την υπέροχη σύζυγό μου, Καρολίνα, η οποία έχει επίσης αφιερώσει τη ζωή της σε αυτό το άθλημα. Μαζί με την καταξιωμένη ομάδα προπονητών και το αφοσιωμένο προσωπικό μας, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου κάθε νέος, έφηβος ή ενήλικας θα μπορεί να μάθει και να βελτιώσει τις ικανότητές του στο τένις, αλλά και να απολαύσει το ταξίδι, να διασκεδάσει και να γίνει μέρος μιας ευρύτερης κοινότητας».

Η ακαδημία, η οποία διαθέτει 12 γήπεδα τένις, αποτελεί το επίκεντρο των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων τένις του θερέτρου. Προσφέρει προπονήσεις σε άτομα όλων των ικανοτήτων και ηλικιών, από αρχάριους μέχρι επαγγελματίες υψηλού επιπέδου, και συμβάλλει στην αναβάθμιση  του επιπέδου του τένις στην Κύπρο, εστιάζοντας στην αθλητική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη των παικτών.