Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, μεταξύ Σκαρίνου και Πισσούρι

    Εργασίες το βράδυ και στον Παρακαμπτήριο Δρόμο Λεμεσού

    Ολονύκτιες εργασίες θα διεξάγονται απόψε Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, καθώς και στον παρακαμπτήριο δρόμο Λεμεσού, με την Αστυνομία να συστήνει προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, θα διεξάγονται στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου μεταξύ του κόμβου Σκαρίνου και του κόμβου Πισσουρίου και στις δύο κατευθύνσεις προς Λευκωσία και προς Λεμεσό και Πάφο. Οι εργασίες θα διεξάγονται μεταξύ των ημερομηνιών 23 και 26 Σεπτεμβρίου, 2024, από τις 9.00 το βράδυ, μέχρι τις 6.00 το πρωί της επόμενης ημέρας, για αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 200μ. η μία λωρίδα κυκλοφορίας και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

    Ολονύκτιες εργασίες θα διεξάγονται και στον Παρακαμπτήριο Δρόμο Λεμεσού, μεταξύ των ημερομηνιών 23 και 26 Σεπτεμβρίου, 2024, από τις 10.00 το βράδυ, μέχρι τις 5.00 το πρωί της επόμενης ημέρας, για χάραξη οριζόντιας σήμανσης, στις δύο κατευθύνσεις στο τμήμα του δρόμου μεταξύ των κυκλικών κόμβων Αγίας Φύλας και Τροόδους.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων, κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η μια λωρίδα κυκλοφορίας σε μήκος 300-500μ. περίπου κάθε φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

    Επίσης στον Παρακαμπτήριο Δρόμο Λεμεσού, θα διεξάγονται ολονύκτιες εργασίες την περίοδο μεταξύ 23 Σεπτεμβρίου και 31 Οκτωβρίου, 2024, από τις 9.00 το βράδυ, μέχρι τις 6.00 το πρωί της επόμενης ημέρας, κατά τις ημέρες Δευτέρα μέχρι Πέμπτη, για καθαρισμό των σχαρών ομβρίων υδάτων.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, οι εργασίες θα διεξάγονται σε τμήματα του παρακαμπτήριου δρόμου, στο τμήμα μεταξύ του κόμβου Νέου Νοσοκομείου και του κόμβου Μουτταγιάκας και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 200μ. η μία λωρίδα κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

    Υπενθυμίζεται ότι, από τη Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου, μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου, 2024, θα είναι κλειστές για την κυκλοφορία οι δύο λωρίδες του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού, στην κατεύθυνση προς Λεμεσό, για απόσταση ενός χιλιομέτρου, στην περιοχή της γέφυρας Καλαβασού, όπου θα διεξάγονται εργασίες για επιδιόρθωση και αναβάθμιση της γέφυρας. Η τροχαία κίνηση από Λευκωσία προς Λεμεσό θα διοχετεύεται στον αυτοκινητόδρομο προς Λευκωσία, που θα λειτουργεί με αμφίδρομη κίνηση, προς Λευκωσία και προς Λεμεσό.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων, κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα είναι κλειστή και η είσοδος προς τον αυτοκινητόδρομο, στην κατεύθυνση προς Λεμεσό, από τον παλαιό δρόμο Λεμεσού-Λευκωσίας, στον κόμβο Ζυγίου. Η τροχαία κίνηση από τον παλαιό δρόμο προς τον αυτοκινητόδρομο θα διοχετεύεται μέσω του κόμβου Ακτής του Κυβερνήτη.

    Η Αστυνομία συστήνει προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων, που καλούνται να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, και να συμμορφώνονται με την προσωρινή οδική σήμανση στην περιοχή των οδικών έργων.