Αρχική Τελευταία Νέα Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Λεμεσού ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, προσελκύοντας τη συμμετοχή εκατοντάδων δημοτών σε μια σειρά δράσεων που προωθούν τη βιώσιμη μετακίνηση.

Οι δράσεις περιλάμβαναν δύο ποδηλατικές διαδρομές, το εργαστήρι “Ποδηλασία στην Πόλη: Οδηγός Επιβίωσης”, και τον Περίπατο Προσβασιμότητας, όπου καταγράφηκαν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες στους δρόμους της Λεμεσού.

Παράλληλα, ο Δήμος συμμετείχε με ενημερωτικά περίπτερα στο CUT Fest και το Φεστιβάλ Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της ΕΤΑΛ, δίνοντας τη δυνατότητα σε δημότες και επισκέπτες να ενημερωθούν για τη σημασία της βιώσιμης αστικής μετακίνησης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με το κλείσιμο της Οδού Ανεξαρτησίας, η οποία μετατράπηκε σε πεζόδρομο γεμάτο ζωντάνια και παιδικές δραστηριότητες. Η μουσική του Live Link με το Cut Radio, οι ξυλοπόδαροι και οι αγαπημένοι χαρακτήρες Μίκυ και Μίνι διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν δωρεάν ποδήλατα και τα ηλεκτρικά λεωφορεία της γραμμής αρ. 32, υπογραμμίζοντας τη σημασία της μικροκινητικότητας και των πράσινων μεταφορών.

Ο Δήμος Λεμεσού ευχαριστεί όλους τους υποστηρικτές και χορηγούς που συνέβαλαν στην επιτυχία των δράσεων, καθώς και τους δημότες για τη συμμετοχή τους. Με το σύνθημα “Μοιράζομαι τον Δημόσιο Χώρο”, δόθηκε έμφαση στην προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης, και η υπόσχεση ότι οι δράσεις θα συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική την επόμενη χρονιά.