Αρχική Τελευταία Νέα Σχέδιο Απόδρασης που Σοκάρει: Ο Ισοβίτης και η Σκηνή Διαφυγής από τον...

Σχέδιο Απόδρασης που Σοκάρει: Ο Ισοβίτης και η Σκηνή Διαφυγής από τον Ύψωνα

Η κατάθεση του 26χρονου μετά τη σύλληψή του, αποδεικνύεται καταλυτική για την υπόθεση, καθώς ενισχύει τις αρχικές εκτιμήσεις ότι η απόδραση του 42χρονου ήταν προσεκτικά σχεδιασμένη από τις Κεντρικές Φυλακές, και όχι μια αυθόρμητη πράξη που προέκυψε όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία στα Χολέτρια.

Ο 26χρονος αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι ο Θεοφάνους δεν είχε πρόβλημα οικονομικής φύσης, καθώς είχε υποσχεθεί να καλύψει ακόμη και το ημερομίσθιο του 26χρονου για την ημέρα που θα τον βοηθούσε να διαφύγει από τα Χολέτρια.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο 26χρονος από τη Λεμεσό παραδέχθηκε ότι παρέλαβε τον δραπέτη. Αποκάλυψε επίσης στους αστυνομικούς ανακριτές ότι λάμβανε τηλεφωνικές οδηγίες μέσω εφαρμογής από τον ισοβίτη, ο οποίος του έδωσε εντολές να μεταβεί την προκαθορισμένη ημέρα στα Χολέτρια, με την πρόφαση ότι θα παραλάμβανε κάποιο συγγενικό πρόσωπο. Συγκεκριμένα, του ζητήθηκε να βρεθεί στη στάση λεωφορείων του κεντρικού δρόμου των Χολετριών σε συγκεκριμένη ώρα, ενώ δέχθηκε ερώτηση σχετικά με το όχημα που θα χρησιμοποιούσε.

Ο 26χρονος ανέφερε ότι έφθασε στην περιοχή λίγη ώρα πριν από την προκαθορισμένη ώρα συνάντησης, γεγονός που τον οδήγησε να κάνει μερικές βόλτες στο χωριό αναμένοντας την ειδοποίηση από τον ισοβίτη. Η Αστυνομία εκτιμά πως αυτό αποτέλεσε το πρώτο λάθος, καθώς οι άσκοπες κινήσεις του αυτοκινήτου, μιας Μερσεντές που ανήκει στον πατέρα του 26χρονου, προκάλεσαν την προσοχή των κατοίκων, οι οποίοι στη συνέχεια παρείχαν πληροφορίες στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, στο συμφωνημένο σημείο είδε ξαφνικά τον δραπέτη να φθάνει, κρατώντας δύο αποσκευές, και να εισέρχεται στο όχημα, λέγοντας με αγωνία: «Ξεκίνα, ξεκίνα». Ακολούθως, του έδινε οδηγίες για τη διαδρομή προς τη Λεμεσό και τελικά, στην έξοδο του Ύψωνα, του ζήτησε να εγκαταλείψουν τον αυτοκινητόδρομο και να τον αφήσει σε ανοιχτό χώρο. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώθηκαν από αρκετούς οδηγούς που, αφού δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες του φυγά, ανέφεραν ότι τον είχαν παρατηρήσει μέσα στο συγκεκριμένο όχημα.

Ο 26χρονος, ο οποίος είχε γνωριστεί με τον 42χρονο κατά τη διάρκεια της κράτησής του στις Κεντρικές Φυλακές για υπόθεση ναρκωτικών, κατέθεσε στην Αστυνομία ότι έκτοτε δεν είχε καμία επαφή με τον ισοβίτη και δεν ήταν ενήμερος για τις μετέπειτα κινήσεις του.

Να σημειωθεί ότι ο 26χρονος τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση, σύμφωνα με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.