Αρχική Διεθνή Όλα τα’ χε η Μαριορή η Ευρώπη, οι πυρηνικοί πύραυλοι της έλειπαν!

Όλα τα’ χε η Μαριορή η Ευρώπη, οι πυρηνικοί πύραυλοι της έλειπαν!

GuruPolitico.

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

Όλα τα’ χε η Μαριορή η Ευρώπη, οι πυρηνικοί πύραυλοι της έλειπαν!

 

Σε μια περίοδο που οι εστίες πολέμου και έντασης πολλαπλασιάζονται σαν τα μανιτάρια, οι ΗΠΑ αντί να λειτουργήσουν πυροσβεστικά, βάζουν κι άλλο λάδι στη φωτιά. Όπως έγινε γνωστό, κατά την τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ, Ουάσιγκτον και Βερολίνο συμφώνησαν να εγκαταστήσουν στο έδαφος της Γερμανίας από το 2026 τρεις νέους τύπους αμερικανικών πυραύλων, οι οποίοι υπό κάποιες προϋποθέσεις θα είναι σε θέση να χτυπήσουν βαθιά στη Ρωσία. Στο αρχικό στάδιο οι πύραυλοι αυτοί θα είναι οπλισμένοι με συμβατική γόμωση, ωστόσο όπως επισημαίνει η ενημερωτική ιστοσελίδα News 24/7, αν χρειαστεί μπορούν να μετατραπούν σε πυρηνικούς!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εν λόγω συμφωνία υπογράφτηκε από τις ηγεσίες των δυο χωρών χωρίς το θέμα να συζητηθεί στο γερμανικό κοινοβούλιο (Budestang). Το χειρότερο δε είναι, ότι τη διοίκηση και την αποκλειστική ευθύνη των πυραύλων αυτών, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, δεν θα την έχουν οι Γερμανοί, αλλά οι Αμερικανοί! Και επειδή από ό,τι φαίνεται η αφέλεια, για να μην την ονομάσω βλακεία, θυμίζει μεταδιδόμενη ασθένεια, το παράδειγμα της Γερμανίας έσπευσαν ν’ ακολουθήσουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, την επομένη της συμφωνίας Ουάσινγκτον-Βερολίνου, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Πολωνία υπέγραψαν μια επιστολή προθέσεων, με την οποία εκφράζουν την αποφασιστικότητα τους να αναπτύξουν από κοινού ένα σύστημα κρούσης ακριβείας μεγάλης εμβέλειας υπό τη σημαία ενός νέου προγράμματος που ονομάζεται European Long-range Strike Approach (ELSA)…
Χάριν της ενημέρωσης, να σημειώσουμε ότι στην Ευρωπαϊκή ήπειρο βρίσκονται ήδη εγκατεστημένες 180 αμερικανικές πυρηνικές βόμβες B61. Σύμφωνα με στοιχεία από τη Διεθνή Εκστρατεία για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων (ICAN Deutschland), οι βόμβες αυτές βρίσκονται σε νατοϊκές πολεμικές βάσεις στη Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Τουρκία. Επίσης, δικό τους πυρηνικό οπλοστάσιο διαθέτουν η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία.

Νομίζω δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυία για ν αντιληφθεί κάποιος, ότι οι ΗΠΑ μετατρέπουν σταδιακά την Ευρώπη στην εμπροσθοφυλακή του ΝΑΤΟ, η οποία σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης θα λειτουργήσει ως πρώτη γραμμή πυρός, τη στιγμή που η Αμερική «θα κείται μακράν». Κραδαίνοντας τον μπαμπούλα της ρωσικής απειλής, η Ουάσιγκτον έχει καταστήσει την ήπειρο μας σε ένα ενεργό ηφαίστειο που αν – ω μη γένοιτο – εκραγεί, η λάβα του θα αποτεφρώσει κάθε ζωντανό οργανισμό επ’ αυτής. Δυστυχώς, με δεδομένη την απουσία φωτισμένων ηγετών, οι χώρες της Ευρώπης έχουν μετατραπεί σε άβουλες οντότητες που άγονται και φέρονται από τον «μεγάλο αδελφό» που κινεί τα νήματα από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού….

Ω.