Αρχική Τελευταία Νέα Πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό το 1ο Παγκύπριο Συνέδριο Εγκεφαλικού Επεισοδίου

Πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό το 1ο Παγκύπριο Συνέδριο Εγκεφαλικού Επεισοδίου

Θεσμός και πλατφόρμα προώθηση της έρευνας και καινοτομίας προσδοκεί να καταστεί το Παγκύπριο Συνέδριο Εγκεφαλικού Επεισοδίου, του οποίου η 1η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΠΑΚ πρόσφατα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το 1ο Παγκύπριο Συνέδριο Εγκεφαλικού Επεισοδίου, αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία συνάντησης για επαγγελματίες υγείας, επιστήμονες, ασθενείς και το κοινό, φέρνοντας στο προσκήνιο τις τελευταίες εξελίξεις στην πρόληψη, διάγνωση, και αποκατάσταση των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Σωματείο Εγκεφαλικών Επεισοδίων Cyprus Stroke Association, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) και τον Ιατρικό Σύλλογο Λεμεσού, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και άλλων επιστημονικών εταιρειών.

Με τη συμμετοχή πέραν των 200 παρευρισκόμενων, προστίθεται, το συνέδριο προσέλκυσε επαγγελματίες από διάφορους τομείς, όπως νευρολογία, καρδιολογία, ακτινολογία, και αποκατάσταση, ενώ παράλληλα έδωσε την ευκαιρία σε ασθενείς και φοιτητές να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν γνώσεις.

Οι ομιλητές κάλυψαν κρίσιμα θέματα όπως η οξεία αντιμετώπιση εγκεφαλικών επεισοδίων, η πρόληψη, και οι στρατηγικές αποκατάστασης, δίνοντας έμφαση στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εγκεφαλικού Επεισοδίου, το συνέδριο φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός και πλατφόρμα για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας στον τομέα της φροντίδας εγκεφαλικών επεισοδίων στην Κύπρο, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ