Αρχική Τελευταία Νέα Έρχονται βροχές να μας “σώσουν” από την σκόνη

Έρχονται βροχές να μας “σώσουν” από την σκόνη

Η σκόνη συνέχει να μας πνίγει και σήμερα μετά από την έντονη της παρουσία κατα την διάρκεια όλου του Σ/Κ.

Ωστόσο ελπίδα δίνει το το Τμήμα Μετερεωλογίας όπου σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένονται βροχές την Τετάρτη και Πέμπτη. Οι βροχές θα είναι ευεργετικές καθώς θα διώξουν την σκόνη και θα καθαρίσουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η σκόνη αναµένεται σταδιακά να υποχωρήσει. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά αργότερα στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ και αρχικά στα προσήνεµα µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, ενώ στα υπήνεµα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

ΠΡΟΣΟΧΗ στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού λόγω σκόνης. Να συμβουλεύονται να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο που παρατηρείται.