Αρχική BusinessNews Η απόλυτη καταστροφή μιας ολόκληρης χρονιάς για τους αγρότες στην ορεινή Λεμεσό!

Η απόλυτη καταστροφή μιας ολόκληρης χρονιάς για τους αγρότες στην ορεινή Λεμεσό!

Την απόλυτη καταστροφή των κόπων και των εξόδων που έκαναν ολόκληρη χρονιά, βίωσαν χθες το μεσημέρι οι αγρότες της ορεινής Λεμεσού και ιδιαίτερα της ευρύτερης περιοχής Σαϊττά και Πιτσιλιάς. Κι αυτό, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που συνοδεύτηκε από χαλάζι.

Το κακό εκδηλώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι με βροχές που θεωρούνταν αρχικά ευεργετικές για τη γεωργία, ωστόσο γύρω στη μία ξεκίνησε μια έντονη χαλαζόπτωση η οποία διήρκεσε μισή περίπου ώρα και ήταν αρκετή για να επιφέρει την καταστροφή, τόσο στα φρουτόδεντρα όσο και στις καλλιέργειες κηπευτικών. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, τουλάχιστον στα χωριά Μονιάτης, Πέρα Πεδί και Αμίαντος, το χαλάζι που έπεσε είχε μέγεθος αυγού και σε ελάχιστα λεπτά η ευρύτερη περιοχή είχε γίνει κάτασπρη. Από τις βροχές και το χαλάζι, εκτός από τις καλλιέργειες, προκλήθηκαν ζημιές σε θερμοκήπια και άλλες αγροτικές εγκαταστάσεις ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις που καθιστούσαν επικίνδυνη την κυκλοφορία σε αγροτικούς και άλλους δρόμους.

Μετά τις βροχές και το χαλάζι, η εικόνα που παρουσίαζαν οι αγροκαλλιέργειες ήταν καταθλιπτική αφού το έδαφος καλύφθηκε από φύλλα και φρούτα από τα δέντρα ενώ ανάλογη ή και μεγαλύτερη είναι η καταστροφή που προκλήθηκε σε εποχιακές καλλιέργειες.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ: