Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Δίωρη απεργία εξήγγειλαν οι εκπαιδευτές οδηγών

Λεμεσός: Δίωρη απεργία εξήγγειλαν οι εκπαιδευτές οδηγών

Απαράδεκτη χαρακτηρίζουν την κατάσταση με τις λίστες αναμονής για εξέταση νέων οδηγών, οι Επαγγελματίες Εκπαιδευτές Οδηγών της Λεμεσού, οι οποίοι αποφάσισαν, σε χθεσινοβραδινή τους συγκέντρωση, την πραγματοποίηση δίωρης προειδοποιητικής απεργίας, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7:20, στα Γραφεία της Αρχής Αδειών, στη Λεμεσό.

Όπως ανέφερε εκ μέρους των επαγγελματιών εκπαιδευτών ο Κόκος Πρωτόπαπας, οι μαθητευόμενοι οδηγοί αναμένουν μέχρι και πέντε μήνες για τον καθορισμό ημερομηνίας εξέτασης τους, ενώ σε περίπτωση που αποτύχουν την πρώτη φορά, τότε θα χρειαστεί σχεδόν ένας χρόνος μέχρι να μπορέσουν να εξεταστούν εκ νέου και να εξασφαλίσουν άδεια οδήγησης.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν σήμερα τρεις αντί έξι εξεταστές στην Αρχή Αδειών, την ώρα που “υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό στα γραφεία, με άδεια εξεταστή και υπάρχει και προσωπικό στην Πάφο που δεν εργάζεται”.

Πρόσθεσε πως το θέμα τέθηκε σε συνάντηση με την Υπουργό Μεταφορών, η οποία, όπως υποστήριξε ο κ.Πρωτόπαπας, υποσχέθηκε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, χωρίς ωστόσο να γίνει οτιδήποτε.

Συνέχεια στο dialogos.com.cy…