Αρχική Υγεία Νοσοκομείο Λεμεσού: Εκτός λειτουργίας το επεμβατικό εργαστήρι – Ακυρώθηκαν αγγειογραφίες

Νοσοκομείο Λεμεσού: Εκτός λειτουργίας το επεμβατικό εργαστήρι – Ακυρώθηκαν αγγειογραφίες

Στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας του επεμβατικού εργαστηρίου στο ΓΝ Λεμεσού αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου Ιωσήφ Μουτήρης, σημειώνοντας πως από σήμερα μέχρι και τις 12 Ιουλίου, το εργαστήρι θα είναι εκτός λειτουργίας για λόγους συντήρησης.

Αυτό θα επηρεάσει ,προσθέτει, τις καρδιολογικές κλινικές Λεμεσού και Πάφου, αφού έχουν ακυρωθεί οι προγραμματισμένες αγγειογραφίες.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, με ασταθή στεφανιαία νόσο, οξύ στεφανιαίο σύνδρομο ή οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, θα παραπέμπονται στα ιδιωτικά επεμβατικά εργαστήρια, μέσω του προγράμματος επιδότησης του Υπουργείου Υγείας, όχι όμως οι ασθενείς με σταθερή στεφανιαία νόσο, οι οποίοι αναμένουν στο σπίτι το ραντεβού τους για αγγειογραφία μερικοί εδώ και αρκετούς μήνες.

Επίσης ο κ. Μουτήρης αναφέρεται σε παραπομπή σήμερα από την Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Πάφου, με συνοπτικές διαδικασίες δύο νοσηλευόμενων ασθενών,  σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της Λεμεσού για αγγειογραφία, σημειώνοντας πως επανέφερε το αίτημα του για απλοποίηση της διαδικασίας παραπομπής των ασθενών στα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα για αγγειογραφία, καθώς και το αίτημα του  για δημιουργία δεύτερου επεμβατικού εργαστηρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού ή στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.