Αρχική BusinessNews 10 σεντς ακριβότερα θα πίνουν τον καφέ τους στη Δημόσια Υπηρεσία…

10 σεντς ακριβότερα θα πίνουν τον καφέ τους στη Δημόσια Υπηρεσία…

Πόσα στοιχίζει ο κυπριακός καφές, το τσάι, τα αναψυκτικά αλλά και άλλα ροφήματα στα κυλικεία της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Μετά από έξι χρόνια το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας αναθεώρησε τον τιμοκατάλογο των κυλικείων της Δημόσιας Υπηρεσίας, με αυξήσεις στις τιμές των ροφημάτων από 5 μέχρι 10 σεντς του ευρώ.

Ενδεικτικά, η τιμή του κυπριακού καφέ αυξάνεται από 80 σεντς που ήταν μέχρι σήμερα στα 90 σεντς, ενώ παράλληλα η τιμή στο τσάι με μέλι αυξάνεται κατά 5 σεντς, με τις νέες τιμές να ισχύουν από την 1/08/2018, 

Όπως αναφέρει η νέα εγκύκλιος που φέρει την υπογραφή της Γενικής Λογίστριας της Δημοκρατίας, Ρέας Γεωργίου, «στα πλαίσια της περιοδικής αναθεώρησης των τιμών των ειδών που προσφέρονται στα κυλικεία της Δημόσιας Υπηρεσίας και αφού διαπιστώθηκε αύξηση στο κόστος μερικών εκ των υλικών/ειδών αυτών, αύξηση μισθών και ημερομισθίων, αύξηση τιμής ηλεκτρικού ρεύματος, έχει αποφασισθεί η αναθεώρηση του τιμοκαταλόγου ώστε οι νέες τιμές να συνάδουν με τα νέα δεδομένα. Σημειώνεται ότι η τελευταία αναθεώρηση έγινε την 1.8.2012. 2. Παρατίθεται πιο κάτω πίνακας με τις νέες τιμές, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. και αυτές θα ισχύουν από 1.8.2018. Σημειώνεται ότι οι αναθέτουσες αρχές θα πρέπει να βεβαιώνονται ότι ο τιμοκατάλογος είναι ανηρτημένος στα κυλικεία, ότι παρέχεται 2 εξυπηρέτηση τουλάχιστον όπως το κυβερνητικό ωράριο και ότι τηρούνται όλοι οι απαραίτητοι όροι υγιεινής (π.χ. καθαρά ντεπόζιτα κλπ.), θα πρέπει επίσης όλες οι αναθέτουσες αρχές να ενημερώσουν τους διαχειριστές των κυλικείων τους για το νέο τιμοκατάλογο».

Οι νέες τιμές:

Οι τιμές που ίσχυαν από το 2012:

Πηγή: BusinessNews