Αρχική Τελευταία Νέα Κατάργηση της αργίας της ονομαστικής του εορτής ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος

Κατάργηση της αργίας της ονομαστικής του εορτής ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος

Κατάργηση της σχολικής αργίας την ημέρα της ονομαστικής του γιορτής, ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Alpha o Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολόγων Χριστάκης Ευσταθίου, χθες είχε συνάντηση με τον Μακαριώτατο ο οποίος του μετέφερε την πιο πάνω πρόταση.

Διαβάστε επίσης: Στα χαρακώματα Αρχιεπίσκοπος-εκπαιδευτικοί: Η ντροπή και το φαλίρισμα

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Ευσταθίου, ο Αρχιεπίσκοπος πρότεινε όπως στο ευρύτερο πλαίσιο των σχολικών αργιών, να γίνει διάλογο έτσι ώστε οι αργίες να έχουν δημιουργικό χαρακτήρα για τους μαθητές.

Χθες, ο Αρχιεπίσκοπος εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της Παιδείας, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τη στάση των εκπαιδευτικών οργανώσεων, εκφράζοντας μάλιστα ντροπή για τα όσα συμβαίνουν.

Απαντώτας στις αναφορές του Αρχιεπισκόπου, o Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου «απαράδεκτες», ενώ προειδοποίησε ότι αν συνεχίσει ο Μακαριώτατος, τότε στην επόμενη πορεία θα έχει δέκα χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Παντελής Νικολαΐδης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, σημείωσε πως ο Αρχιεπίσκοπος «Δεν δικαιούται να υποδεικνύει σε κανέναν. Ο άνθρωπος ο οποίος φαλίρισε την εκκλησιαστική περιουσία τις δωρεές των πιστών εδώ και πέντε αιώνες τις έχει εξανεμίσει. Είναι εκ του πονηρού γιατί ως γνωστό ο κ. Χαμπιαούρης είναι ο εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου και με δική του παρέμβαση πήγε στο Υπουργείο».

Την απογοήτευσή τους για τις δηλώσεις του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου εξέφρασε και οι εκπαιδευτικοί θεολόγοι, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους σημείωσαν ότι «δεν είμαστε υπόλογοι για καμία δήλωση κανενός όσο ψηλά στην Ιεραρχία της Εκκλησίας κι αν βρίσκεταο».

Πηγή: politis.com.cy