Αρχική ΤΕΠΑΚ ΤΕΠΑΚ: «Aνακαλύψτε το 100mentors»

ΤΕΠΑΚ: «Aνακαλύψτε το 100mentors»

Το Δίκτυο Ενίσχυσης και Ανάπτυξης της Μάθησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) διοργανώνει διαδικτυακό καινοτόμο Εργαστήριο με θέμα «Ανακαλύψτε το 100mentors».

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 15:30 – 16:30, εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλατφόρμα και την ομάδα του 100mentors.

 Το 100mentors είναι μια πλατφόρμα ψηφιακής καθοδήγησης (digital mentoring) μέσα από την οποία 22,000 νέες και νέοι από όλο τον κόσμο λαμβάνουν απαντήσεις στα πιο κρίσιμα ερωτήματα για το μέλλον τους, από 5,000+ μέντορες από κορυφαία πανεπιστήμια συμπεριλαμβανομένων των Πανεπιστημίων της Οξφόρδης, Πανεπιστήμιο Yale, Πανεπιστήμιο Harvard καθώς και οργανισμούς όπως Deloitte, Ernst & Young (EY), PricewaterhouseCoopers (PwC) και Klynveld Peat Marwick Goerdeler (KPMG).

Μέσα από την εφαρμογή της προοδευτικής έρευνας (progressive inquiry), οι συμμετέχοντες/ουσες αναπτύσουν τις οριζόντιες δεξιότητες τους, όπως κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων και ομαδική εργασία, μαθαίνοντας παράλληλα να θέτουν καλύτερες ερωτήσεις.

Στην πλατφόρμα 100mentors οι εκπαιδευόμενοι/ες και οι μέντορες ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε δραστηριότητες μικρο-καθοδήγησης θέτοντας και απαντώντας σε εύστοχες ερωτήσεις και σε ερωτήματα που δίνουν τροφή για σκέψη. Μέσα από συνομιλίες σε μορφή ερωτοαπαντήσεων, οι συμμετέχοντες/ουσες μπορούν να εξερευνήσουν μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και γνώσεις.

Την πλατφόρμα θα παρουσιάσουν οι Ιωάννα Θεοδώρου και Χρήστος Κατσιώνης, από την ομάδα του Educational Partnerships. Στο πλαίσιο της παρουσίασης, οι συμμετέχοντες/ουσες θα ανακαλύψουν πώς λειτουργεί η πλατφόρμα σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς ανά τον κόσμο και πώς μπορούν να την εντάξουν εύκολα στα μαθήματα και τα προγράμματα τους!

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης θα υπάρχει η δυνατότητα ερωτήσεων. Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Διάρκεια: 45-60 λεπτά

Συνδεθείτε εδώ: https://bit.ly/3AT92nN

Για δηλώσεις εγγραφής: https://bit.ly/3votjRj

banner 2