Αρχική Τελευταία Νέα Δήμος Κάτω Πολεμιδιών: Aποκόπηκαν συγκεκριμένα δέντρα για λόγους ασφάλειας

Δήμος Κάτω Πολεμιδιών: Aποκόπηκαν συγκεκριμένα δέντρα για λόγους ασφάλειας

Όπως αναφέρει ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών σε σημερινή του ανακοίνωση προχωρεί στο κόψιμο αριθμού δέντρων από πεζοδρόμια για λόγους ασφάλειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, “επιχειρείται τις τελευταίες μέρες, μέσα από διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή και έντυπης δημοσιογραφίας, να δοθεί το μήνυμα ότι ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών αποφάσισε να αφαιρέσει όλα τα δένδρα από τα πεζοδρόμια του Δήμου, κάτι το οποίο αποτελεί παραπληροφόρηση”.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο, προστίθεται, αποφάσισε την αποκοπή συγκεκριμένων δένδρων κατόπιν αρκετών παραπόνων  που δέχθηκε από κατοίκους της περιοχής, αφού δημιουργούν πρόβλημα στην ασφαλή διακίνηση των πεζών, στην ασφαλή διακίνηση των ατόμων με αναπηρίες και των τροχοκαθισμάτων, καθώς και στην ορατότητα των οδηγών.
 
“Για όσους νοιάζονται για το περιβάλλον και τα δένδρα, να τους ενημερώσουμε ότι ο Δήμος σε συνεργασία και με την Εκκλησιαστική Επιτροπή της περιοχής, προγραμματίζει δενδροφύτευση στις 10 Νοεμβρίου 2019, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όπου θα  φυτευτούν πέραν των εκατό φυτών”, συμπληρώνει η ανακοίνωση.
 
Επίσης, υπογραμμίζεται ότι ο Δήμος προγραμματίζει, σε συνεργασία με την ομάδα “300.000 δένδρα στη Λεμεσό”,  να δενδροφυτεύσει χιλιάδες δένδρα, στα όρια του, εντός των επόμενων έξι μηνών.