Αρχική Τελευταία Νέα Aνησυχία όσον αφορά την κατάσταση στις εντατικές, αλλά και στις μονάδες αυξημένης...

Aνησυχία όσον αφορά την κατάσταση στις εντατικές, αλλά και στις μονάδες αυξημένης φροντίδας, εκφράζει ο ΟΚΥΠΥ

​Παρά τη σταθεροποίηση των νοσηλευόμενων με κορονοϊό, μεταξύ εκατόν-εξήντα και εκατόν-εβδομήντα σε ημερήσια βάση, υπάρχει έντονη ανησυχία όσον αφορά την κατάσταση στις εντατικές, αλλά και στις μονάδες αυξημένης φροντίδας. Αυτό ανέφερε στην εκπομπή του ΡΙΚ “Πρώτη Ενημέρωση”, ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου.

Υπογράμμισε ότι αυτή την στιγμή, με διαθέσιμες εξήντα-πέντε κλίνες στην εντατική του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας, νοσηλεύονται συνολικά πενήντα ασθενείς, εκ των οποίων οι τριάντα-ένας με κορονοϊό. Εξήγησε ότι, σε συνδυασμό με τους σαράντα-επτά ασθενείς με covid που νοσηλεύονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, η κατάσταση κρίνεται σοβαρή, καθότι κάποιοι από αυτούς είναι δεδομένο ότι θα καταλήξουν στην εντατική.

Ο Χαράλαμπος Χαριλάου σημείωσε, παράλληλα, ότι ήδη γίνεται παραπομπή μη covid και post-covid ασθενείς, σε εντατικές μονάδες στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να αποσυμφορηθεί το σύστημα.

Είπε, ακόμη, ότι καταβάλλεται προσπάθεια, προκειμένου να λειτουργήσει στο γενικό νοσοκομείο Λάρνακας, μονάδα εντατικής θεραπείας κλειστού τύπου, με δώδεκα κλίνες, για μη covid ασθενείς.