Αρχική Τελευταία Νέα Αυξάνεται το ενδιαφέρον των ξενοδοχοϋπαλλήλων για εμβολιασμό

Αυξάνεται το ενδιαφέρον των ξενοδοχοϋπαλλήλων για εμβολιασμό

Αυξάνεται το ενδιαφέρον των ξενοδοχοϋπαλλήλων για εμβολιασμό μέσω των κινητών μονάδων, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας. Σήμερα οι κινητές μονάδες εμβολιασμού θα λειτουργήσουν στην Πάφο και στις Πλάτρες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο από τη Δευτέρα εκδήλωσαν ενδιαφέρον άλλα περίπου 500 άτομα με το συνολικό αριθμό μέχρι στιγμής να φτάνει στους 1.908.

Οι εμβολιασμοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων ξεκίνησαν το Σάββατο στο Aphrodite Hills,  στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη  και στην Πάφο συνεχίζονται σήμερα στο ξενοδοχείο Anassa στην Πόλη Χρυσοχούς και στις Πλάτρες .

O πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ανέφερε πως οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν το πρωί στο ξενοδοχείο Anassa στο πλαίσιο των οποίων εμβολιάστηκαν τριάντα ξενοδοχοϋπάλληλοι. Εάν, είπε, λάβουμε υπόψη την αυξητική τάση που καταγράφει ο αριθμός κρουσμάτων στην Κύπρο η ανάγκη για εμβολιασμό γίνεται ακόμη πιο επιτακτική.

Επιπρόσθετα ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι αρκετά άτομα που εργοδοτούνται στην ξενοδοχειακή βιομηχανία έχουν δηλώσει συμμετοχή στην πρωτοβουλία για την κινητή μονάδα εμβολιασμού στις ξενοδοχειακές μονάδες. Πρόσθεσε πως αναμένεται οι εμβολιασμοί στις ξενοδοχειακές μονάδες να συνεχιστούν την ερχόμενη Κυριακή στην Πάφο.

Είναι σημαντικό να μειώνουμε τον αριθμό των κρουσμάτων και ο μόνος τρόπος είναι με τον εμβολιασμό, είπε. Στόχος μας, σημείωσε, είναι να δοθεί ένα μήνυμα στους τουρίστες πως τα ξενοδοχεία μας είναι ασφαλισμένα και θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα.

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι ο κόσμος θα ακολουθήσει ακόμη πιο πολύ το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Σημειώνεται πως οι εμβολιασμοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων από κινητές μονάδες θα συνεχιστούν στον Πρωταρά, στην Αγία Νάπα, στην Λεμεσό, στην Λάρνακα.

Πηγή: ΚΥΠΕ