Αρχική Τελευταία Νέα Αυστηρότερα μέτρα και στα κατεχόμενα λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Αυστηρότερα μέτρα και στα κατεχόμενα λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Αυστηρότερα μέτρα και στα κατεχόμενα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων με τον «υπουργό υγείας», Ουνάλ Ουστέλ να ανακοινώνει ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν προσκομίζουν διαγνωστικό τεστ, δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ουστέλ κάλεσε επίσης τους νέους μεταξύ 18 – 40 ετών να εμβολιαστούν, που είναι και η ηλιακή ομάδα όπου παρουσιάζεται η μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και το μικρότερο ενδιαφέρον για εμβολιασμό. Σήμερα, συνέχισε, η «ανώτατη επιτροπή λοιμωδών νοσημάτων» συνεδριάζει για να ανακοινώσει νέα, πιο αυστηρά μέτρα.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή ο κ. Ουστέλ είπε ότι μπορεί να φτάσουν τα 100 κρούσματα ή και να τα ξεπεράσουν, αυτό δεν είναι κακό. Το σημαντικό είναι να σταματήσει η διασπορά του ιού, σημειώνοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιο μεταδοτική από τις άλλες μεταλλάξεις.

Παρατήρησε δε ότι στους γάμους, στα μπαρ, στα γραφεία στοιχημάτων «δεν τηρείται κανένας κανόνας».

Στο μεταξύ όσο αυξάνονται τα κρούσματα στα κατεχόμενα, αρχίζουν και οι ακυρώσεις εκδηλώσεων, όπως αναφέρει η Κίπρις ποστασί. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι ακυρώνεται το δεύτερο τουρνουά χάντμπολ Λευκωσίας στις 10 – 11 Ιουλίου και θα γίνεται σε ημερομηνία που θα καθοριστεί αργότερα.

Η ίδια ιστοσελίδα, Κίπρις ποστασι, γράφει ότι από την ανακοίνωση των 97 κρουσμάτων χθες βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί εντοπίστηκαν άλλες 41 μολύνσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ