Αρχική Τελευταία Νέα Αυτά είναι τα νέα μέτρα που βγάζει απόψε το Υπουργικό-Οι «κλειδωμένες» αποφάσεις

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που βγάζει απόψε το Υπουργικό-Οι «κλειδωμένες» αποφάσεις

Κλείδωσαν χθες Τρίτη, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις τα νέα μέτρα, τα οποία αναμένεται να εγκρίνει απόψε το υπουργικό συμβούλιο. Αποκλείεται το καθολικό lockdown και όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα μέτρα θα είναι στοχευμένα τοπικά, αλλά και παγκύπρια. «Αξιολογήθηκαν η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, οι επιστημονικές απόψεις και συστάσεις της επιδημιολογικής συμβουλευτικής ομάδας, οι παράμετροι και επιπτώσεις από τον Covid-19, καθώς και τα πρόσθετα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, τόσο σε τοπική όσο και σε παγκύπρια κλίμακα, για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

ΤΟΠΙΚΟ LOCKDOWN

Τα νέα μέτρα θα έχουν ισχύ δύο εβδομάδες και θα τεθούν σε εφαρμογή από την Πέμπτη.

Για Λεμεσό και Πάφο στο πλάνο της κυβέρνησης προβλέπεται το κλείσιμο των Λυκείων αλλά όχι των σχολείων της προδημοτικής, δημοτικής και των γυμνασίων. Παράλληλα χώροι εστίασης καθώς και κέντρα αναψυχής θα αναστείλουν τη λειτουργία τους αλλά θα λάβουν επιδότηση από το κράτος. Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά κέντρα καθώς και επιχειρήσεις που θεωρούνται “υψηλού κινδύνου”, ενώ θα συνεχίσουν να λειτουργούν επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, φαρμακεία, αρτοποιεία και υπεραγορές αλλά και η οικοδομική βιομηχανία”.

Δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τις δύο επαρχίες, με εξαίρεση τους εργαζόμενους σε ουσιώδεις υπηρεσίες, οι οποίοι θα διακινούνται με ειδική άδεια από τους εργοδότες τους.

Σε όσες επιχειρήσεις δεν ανασταλεί η λειτουργία τους το πλάνο προβλέπει το κλείσιμο τους αντί στις 22:30 στις 20:00 και η απαγόρευση κυκλοφορίας αντί στις 23:00 να είναι από τις 21:00.

ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΒΑΣΗ

Συνέχεια στο omegalive.com.cy