Αρχική BusinessNews AKASA: Ένα ξεχωριστό έργο στη Λεμεσό από την Armeftis Partners

AKASA: Ένα ξεχωριστό έργο στη Λεμεσό από την Armeftis Partners

Απρόσκοπτη θέα και “πράσινο” αποτύπωμα στο νέο έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου

Τον σχεδιασμό ενός ακόμα ξεχωριστού οικιστικού έργου ολοκλήρωσε το αρχιτεκτονικό γραφείο Armeftis Partners. Το έργο AKASA βρίσκεται στη μοναδική περιοχή της Πάνθεας στη Λεμεσό και αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης του γραφείου στον καινοτόμο σχεδιασμό, την αειφορία και την εγγύηση υψηλής ποιότητας ζωής για τους χρήστες του.

Το έργο AKASA ξεχωρίζει για την προνομιακή του τοποθεσία, βόρεια της πόλης της Λεμεσού, γεγονός που του προσδίδει απρόσκοπτη θέα στην πόλη και τη θάλασσα. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός αξιοποιεί το χαρακτηριστικό αυτό, ενσωματώνοντας μεγάλα ανοίγματα που συνδέουν τους χρήστες του κτηρίου με τον εξωτερικό χώρο. Το οικιστικό αυτό έργο θα περιλαμβάνει σύγχρονα διαμερίσματα 2 και 3 υπνοδωματίων, σχεδιασμένα με μεγάλους ημιυπαίθριους χώρους που λειτουργούν οργανικά ως προέκταση του εσωτερικού χώρου επιτρέποντας τη συνεχή χρήση τους, χειμώνα ή καλοκαίρι, νύκτα και μέρα. Τα μετακινούμενα panels λειτουργούν ως φίλτρα τόσο για έλεγχο του ηλιασμού, όσο και για περισσότερη ιδιωτικότητα.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου, είναι η ενσωμάτωση πράσινων στοιχείων, παρέχοντας στους χρήστες έναν φιλικό προς το περιβάλλον χώρο διαβίωσης, που πληροί τα υψηλότερα πρότυπα βιωσιμότητας. Ο ενεργειακά αποδοτικός σχεδιασμός του κτηρίου, μειώνει παράλληλα την κατανάλωση ενέργειας, ενώ η ενσωμάτωση του υγρού στοιχείου στην περίμετρό του, προσδίδει άμεση σύνδεση με το χαρακτήρα της Λεμεσού ως παραλιακής πόλης.

Σε δήλωσή του σχετικά με το έργο, ο ιδρυτής του γραφείου κ. Γιάννης Αρμεύτης ανέφερε: «Στην Armeftis Partners, είμαστε προσηλωμένη στην αρχιτεκτονική που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής. Το AKASA αποτυπώνει πολλά στοιχεία της φιλοσοφίας μας, παρέχοντας στους χρήστες μία ξεχωριστή πρόταση κατοικίας, που χαρακτηρίζεται από τη σύνδεσή της με τον περιβάλλοντα χώρο. Η επαφή των χρηστών με την πόλη και την ακτογραμμή της Λεμεσού αποτέλεσε πυλώνα του σχεδιασμού μας». Το AKASA έρχεται να προστεθεί σε σειρά έργων του αρχιτεκτονικού γραφείου Armeftis Partners που ξεχωρίζουν για τον «πράσινο» χαρακτήρα τους. Επ’ αυτού άλλωστε ο κ. Αρμεύτης συμπλήρωσε: «Ο σχεδιασμός των κτηρίων, ο προσανατολισμός τους, η χρήση συστημάτων σκίασης, οι φυτεύσεις αποτελούν εργαλεία στα χέρια επαγγελματιών που βάζουν τη βιωσιμότητα και το μειωμένο ενεργειακό αποτύπωμα στο επίκεντρο. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί η επιδίωξη της δημιουργίας έργων με όσο το δυνατό μικρότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον, αποτελεί συνεκτικό στοιχείο μεταξύ των συνεργατών του γραφείου».