Αρχική Τελευταία Νέα ΑΚΕΛ Λεμεσού: «Δικαιωνόμαστε έστω και ηθικά για την απόφαση για προσφυγή»

ΑΚΕΛ Λεμεσού: «Δικαιωνόμαστε έστω και ηθικά για την απόφαση για προσφυγή»

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ Λεμεσού μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για ακύρωση της απόφασης του Εκλογοδικείου Λεμεσού:

“Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στην έφεση που υποβλήθηκε κατά της πρωτόδικης απόφασης του Εκλογοδικείου στη Λεμεσό, δικαιώνει έστω και ηθικά την απόφαση για προσφυγή.

Η έφεση πέτυχε μερικώς και τόσο η διαδικασία όσο και η απόφαση του Εκλογοδικείου στη Λεμεσό, κηρύχθηκαν άκυρες από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο επεσήμανε στην απόφαση του ότι το Εκλογοδικείο «….. στην προκείμενη περίπτωση παρέβηκε το καθήκον που είχε σύμφωνα με το Νόμο να εκδικάσει την υπόθεση εντός τριών μηνών» και ως αποτέλεσμα «η πρωτόδικη διαδικασία και η απόφαση, η οποία βρίσκεται κατά πολύ εκτός του επιτακτικού χρονικού πλαισίου των τριών μηνών, είναι άκυρες και δεν μπορούν να διασωθούν….».

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η απονομή δικαιοσύνης, η διαφάνεια και η εξυπηρέτηση του Δημόσιου συμφέροντος έχουν πληγεί εξ’ αιτίας της γραφειοκρατίας και ενδεχομένως σκοπιμοτήτων και υπολογισμών από τους μηχανισμούς του συστήματος της απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας!

Θεωρούμε ότι χρειάζεται αυτά τα θέματα η Πολιτεία να τα αντιμετωπίζει συντεταγμένα και στην προκείμενη περίπτωση που αφορούσε απειροελάχιστη διαφορά ψήφων, 9 για την ακρίβεια, η Υπηρεσία Εκλογών να προχωρά σε επανακαταμέτρηση αυτεπάγγελτα, κάτι που χρειάζεται άμεσα Νομοθετική Ρύθμιση.”