Αρχική Τελευταία Νέα Ακόμα μια τηλεφωνική απάτη και κλοπή χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό καταγγέλθηκε στο...

Ακόμα μια τηλεφωνική απάτη και κλοπή χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού

Την κλοπή χρηματικού ποσού 3.778 ευρώ, από τον τραπεζικό της λογαριασμό, κατήγγειλε στο ΤΑΕ Λεμεσού 33χρονη, η οποία έπεσε θύμα μιας ακόμη απάτης κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων και απομακρυσμένης πρόσβασης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 33χρονη δέχθηκε τηλεφώνημα την περασμένη Τετάρτη από άγνωστο πρόσωπο που μιλούσε αγγλικά με «σπαστή» προσφορά και που της συστήθηκε ως λειτουργός της εταιρείας Microsoft.

Ο άγνωστος έπεισε την 33χρονη ότι το λογισμικό της χρειαζόταν ανανέωση συνδρομής έναντι χρηματικού ποσού 10 ευρώ και αφού την καθοδήγησε σε συγκεκριμένο διαδικτυακό ιστότοπο, απέκτησε πρόσβαση στον ηλεκτρονικό της υπολογιστή.

Με οδηγίες του προσώπου αυτού, η 33χρονη κατέγραψε τα πλήρη στοιχεία της τραπεζικής της κάρτας, με τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ αντιλήφθηκε την απάτη όταν, σε διαδικτυακό έλεγχο του λογαριασμού της, διαπίστωσε ότι είχε κλαπεί χρηματικό ποσό 3.778 ευρώ.

Χθες κατήγγειλε την υπόθεση στο ΤΑΕ Λεμεσού και από τις πρώτες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το χρηματικό ποσό χρησιμοποιήθηκε σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

Οι έρευνες συνεχίζονται, με την Αστυνομία να απευθύνει για άλλη μια φορά έκκληση στο κοινό να είναι προσεκτικό και να μην ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους τηλεφωνήματα, ούτε να δίδει σε κανέναν τα προσωπικά στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών.

Προηγούμενο άρθροΤα 49 σημεία για δωρεάν rapid το Σάββατο (πίνακας)
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με νέα περιστατικά της νόσου COVID-19