Αρχική Τελευταία Νέα Αλλάζει ο καιρός – Συνεχίζονται οι μεμονωμένες βροχές και το Σαββατοκύριακο

Αλλάζει ο καιρός – Συνεχίζονται οι μεμονωμένες βροχές και το Σαββατοκύριακο

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά αλλά και στις νότιες περιοχές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά στα δυτικά παράλια, ενδέχεται να παρατηρείται αυξημένη χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, οι τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά αλλά και σε περιοχές στα δυτικά και στα βορειοδυτικά του νησιού.

Την Κυριακή θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, στα ορεινά και στα βορειοδυτικά του νησιού.

Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, ενώ την Κυριακή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.