Αρχική Τελευταία Νέα Αναχώρησε και δεύτερη κυπριακή αποστολή για Θεσσαλονίκη

Αναχώρησε και δεύτερη κυπριακή αποστολή για Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση δεύτερης κυπριακής αποστολής για Θεσσαλονίκη – Η αποστολή αποτελείται από 12 μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 12 της Πολιτικής Αμυνας και 4 της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων

Για τη Θεσσαλονίκη αναχωρεί γύρω στη μία το μεσημέρι από το αεροδρόμιο Λάρνακας, δεύτερη αποστολή της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελούμενη από 28 άτομα, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Η αποστολή αποτελείται από 12 μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας12 της Πολιτικής Αμυνας και 4 της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και μεταβαίνει στην Ελλάδα προκειμένου να αντικαταστήσει την πρώτη αποστολή, η οποίο επιστρέφει στην Κύπρο το απόγευμα.

Σε δηλώσεις κατά την αναχώρηση αποστολής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την Ελλάδα, για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, ο Νίκος Λογγίνος Αρχιπύραρχος της Δύναμης ανέφερε ότι «η δεύτερη ομάδα που αποστέλλεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, σε ένα πάρα πολύ δύσκολο πεδίο, για να βοηθήσουμε με τη σειρά μας να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της λαίλαπας που παρουσιάζεται τις τελευταίες 12 μέρες στην Ελλάδα».

«Τα παιδιά είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, να αντιπροσωπεύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, για να βοηθήσουμε στην καταστολή των πυρκαγιών», είπε.

Πρόσθεσε ότι «η πρώτη αποστολή έχει δώσει τον καλύτερο της εαυτό και σήμερα επιστρέφει στην Κύπρο για να δουν τις οικογένειες τους αφού λείπουν εδώ και μία εβδομάδα».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Λογγίνος είπε πως «η αποστολή αποτελείται από 28 άτομα, 12 μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 12 μέλη της Πολιτικής Άμυνας και τέσσερα της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων. Τα μέλη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων θα βρίσκονται με τα υπόλοιπα μέλη τα οποία θα επιχειρούν εάν παραστεί ανάγκη, που ευχόμαστε να μην χρειαστεί».

Σε άλλη ερώτηση ο Αρχιπύραρχος είπε πως «η αποστολή θα πάει απ’ευθείας στη Θεσσαλονίκη όπου θα τους περιμένει σύνδεσμος του Πυροσβεστικού Σώματος, από εκεί θα αναχωρήσει για την Αλεξανδρούπολη όπου θα παραμείνει στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας».

«Κάθε μέρα μαζί με τον Σύνδεσμο και τις οδηγίες του Πυροσβεστικού Σώματος, βγαίνει το επιχειρησιακό πλάνο και από εκεί τα μέλη της αποστολής θα αναχωρούν για να πάνε στο πεδίο και να ξεκινήσουν το έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις οδηγίες που έδωσε στην αποστολή πριν αναχωρήσουν τα μέλη της, ο Νίκος Λογγίνος είπε ότι «έχω μιλήσει με τον υπεύθυνο της αποστολής που είναι ο Χαράλαμπος Τύλληρος. Αυτό που πάντοτε προέχει είναι η ασφάλεια των μελών μας και θα υπάρχει πάντα Σύνδεσμος του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι δύσκολη η μορφολογία του εδάφους, είναι πυκνή η βλάστηση, υπάρχει ένταση των ανέμων, και άρα το πρώτιστο μέλημα μας είναι η ασφάλεια των μελών μας και από εκεί και πέρα θα επιχειρούμε στο έργο της πυρόσβεσης».

Ερωτηθείς πόσες μέρες θα παραμείνει στην Ελλάδα η δεύτερη αποστολή, απάντησε πως «θα δούμε την εξέλιξη της πυρκαγιάς, θα δούμε πως πάνε τα πράγματα, ελπίζουμε μέρα με την μέρα να καλυτερεύουν και οι αποφάσεις θα βγαίνουν καθημερινά. Κάθε μέρα και με την πρώτη αποστολή που είχε σταλεί, υπήρχε επικοινωνία 2 – 3 φορές την ημέρα, οπότε είμαστε σε συνεχή επαφή και επικοινωνία για οτιδήποτε χρειαστεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ