Αρχική Τελευταία Νέα Ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού για το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο – ΓΣΟ

Ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού για το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο – ΓΣΟ

Αυτούσια η ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού:

Επειδή πολλοί συμπολίτες μας δικαιολογημένα ανησυχούν για την καθυστέρηση της επαναλειτουργίας του Φυτιδείου Αθλητικού Κέντρου – ΓΣΟ, ο Δήμος Λεμεσού επιθυμεί να προβεί στην πιο κάτω ενημέρωση:

1.     Από τις αρχές του 2017 όταν ανάλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, ο Δήμος Λεμεσού άρχισε επαφές με ΚΟΑ και ΤΕΠΑΚ για τη συνομολόγηση συμφωνίας επαναλειτουργίας του ΓΣΟ. Οι βασικές προτάσεις του Δήμου Λεμεσού ήταν οι εξής:

1.1.          Ο Δήμος Λεμεσού θα αναλάβει τη διαχείριση του Φυτιδείου-ΓΣΟ από τον ΚΟΑ στη βάση ενός συμφωνητικού μεταξύ τους.

1.2.         Ο Δήμος και το ΤΕΠΑΚ θα υπογράψουν συμφωνία χρήσης των αθλητικών υποδομών του Φυτιδείου-ΓΣΟ από το ΤΕΠΑΚ.

1.3.         Σε καμιά από τις δύο συμφωνίες δεν θα καταβάλλεται ενοίκιο.

1.4.         Το ΤΕΠΑΚ θα προχωρήσει σε βελτιωτικά έργα σε σχέση με τις αθλητικές υποδομές του χώρου. Το ΤΕΠΑΚ θα διαμορφώσει αθλητικά προγράμματα για τους φοιτητές του, τα οποία θα αξιοποιεί και ο Δήμος για όλους τους δημότες, σε ώρες και μέρες που θα συμφωνηθούν.

1.5.         Ο Δήμος θα προχωρήσει στην ανέγερση Αθλητικού Μουσείο στο χώρο του κέντρου.

1.6.         Τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης του χώρου θα επιμερίζονται μεταξύ Δήμου και ΤΕΠΑΚ ανάλογα με τη χρήση του κέντρου από το κάθε μέρος.

2.    Μετά από σειρά επαφών Δήμου-ΚΟΑ-ΤΕΠΑΚ, συμφωνήθηκαν κατ’ αρχήν τα βελτιωτικά έργα και το σχετικό κόστος που θα αναλάμβανε το ΤΕΠΑΚ,  όπως επίσης και 3 επιλογές για τη χωροθέτηση του Αθλητικού Μουσείου.

3.    τον Ιούλιο 2017 ο Δήμος Λεμεσού διαμόρφωσε προκαταρκτικά κείμενα για τις δύο συμφωνίες και τα απέστειλε στον ΚΟΑ και ΤΕΠΑΚ για παρατηρήσεις.

4.    Μετά από διαβουλεύσεις που έγιναν μεταξύ των 3 μερών, ο Δήμος διαμόρφωσε τα 2 τελικά προσχέδια των συμφωνιών. Τα προσχέδια εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 1/11/2017 και στάλθηκαν στον ΚΟΑ και στο ΤΕΠΑΚ για τελικές παρατηρήσεις.

5.    Αφού ενσωματώθηκαν όλες οι παρατηρήσεις των μερών, ο Δήμος ετοίμασε τον Ιούλιο του 2018 τα τελικά κείμενα των δύο συμφωνιών. Δήμος και ΚΟΑ ενέκριναν κατ’ αρχήν τις συμφωνίες και ανεμένετο και η τελική απόφαση του ΤΕΠΑΚ.

6.    Το ΤΕΠΑΚ, πριν λάβει τελικές αποφάσεις ζήτησε την άποψη της Ελεγκτικής Υπηρεσίες. Η Ελεγκτική Υπηρεσία έστειλε τις παρατηρήσεις της στις 13/12/2018.

7.    Οι παρατηρήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ενσωματώθηκαν σε νέα κείμενα συμφωνιών, προς έγκριση από τα τρία μέρη.

8.    Στις 5 Ιουνίου 2019, ο Δήμος Λεμεσού συγκάλεσε σύσκεψη των 3 μερών σε ανώτατο επίπεδο, για να ληφθούν τελικές αποφάσεις. Στη σύσκεψη το ΤΕΠΑΚ έθεσε 2 νέα θέματα:

8.1.         Την υπογραφή μιας τριμερούς συμφωνίας Δήμου-ΚΟΑ-ΤΕΠΑΚ αντί δύο συμφωνιών Δήμου-ΚΟΑ και Δήμου-ΤΕΠΑΚ. Το αίτημα έγινε αποδεκτό από τον Δήμο και το ΤΕΠΑΚ.

8.2.        Την υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Οικονομικών να καλύψει η Κυβέρνηση το κόστος των βελτιωτικών έργων για τις αθλητικές υποδομές. Ζητήθηκε αναβολή της τελικής απόφασης για 1 μήνα, ώστε να γίνουν οι διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Οικονομικών.

9.    Μετά την παρέλευση του διαστήματος του 1 μηνός, ο Δήμος Λεμεσού έχει συγκαλέσει νέα σύσκεψη των τριών μερών για οριστικές πλέον αποφάσεις.

Προηγούμενο άρθροΜία ακέφαλη χελώνα και σωρός από σκουπίδια στην παραλία Λάρας (εικόνες)
Επόμενο άρθροΑστυνομία Λεμεσού, ΕΟΚΑ Β’ και πραξικόπημα