Αρχική Τελευταία Νέα Ανδρέας Μαυρογιάννης: «Να προστατευθεί ο χαρακτήρας του Δημόσιου Κήπου Λεμεσού και ο...

Ανδρέας Μαυρογιάννης: «Να προστατευθεί ο χαρακτήρας του Δημόσιου Κήπου Λεμεσού και ο χώρος πρασίνου»

“Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες του τσιμεντώματος μέρους του Δημοσίου Κήπου της Λεμεσού. Δυστυχώς, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της πόλης, τα έργα που υλοποιούνται βάσει μίας απόφασης που λήφθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση, προχωρούν”, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης, μετά τις αντιδράσεις διαφόρων φορέων και πολιτών σε σχέση με τις κατασκευαστικές εργασίες.

“Κρίνουμε ως επείγουσα την ανάγκη για άμεση αναστολή των έργων στον Δημόσιο Κήπο, με σκοπό τη διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης, που θα λαμβάνει υπόψη τις περιβαλλοντικές μελέτες και όλα όσα θα διασφαλίσουν την προστασία του χώρου πρασίνου, σε συνάρτηση με τον ιστορικής σημασίας χαρακτήρα του Κήπου.

Ταυτόχρονα, οποιαδήποτε παρέμβαση γίνει στον Δημόσιο Κήπο, θα πρέπει να διαθέτει όλες τις απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις.

Έχοντας ως στόχο την προστασία της ταυτότητας του Δημόσιου Κήπου, ο οποίος μέχρι σήμερα αποτελεί ένας από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου στην πόλη της Λεμεσού, ζητούμε όπως οι αρμόδιοι προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προτού η καταστροφή του καταστεί μη ανατρέψιμη”.