Αρχική Τελευταία Νέα Ανέγερση νέας δεξαμενής ΣΥΛ στον Δήμο Γερμασόγειας

Ανέγερση νέας δεξαμενής ΣΥΛ στον Δήμο Γερμασόγειας

Tο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού προχωρεί στην ανέγερση νέας υδατοδεξαμενής στην περιοχή του Δήμου Γερμασόγειας, που αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΛ, η συμφωνία για την κατασκευή της υδατοδεξαμενής υπογράφτηκε σήμερα, Πέμπτη, με εργοληπτική εταιρεία.

Η νέα υδατοδεξαμενή θα κατασκευαστεί από οπλισμένο σκυρόδεμα και θα έχει χωρητικότητα 4.000 κυβικά μέτρα, ενώ το κόστος κατασκευής της ανέρχεται σε €1.664.588, και χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του Συμβουλίου.

Πέραν της υδατοδεξαμενής, το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση καινούριων σωληνώσεων, φρεατίων παρακολούθησης και ελέγχου με παροχόμετρα, διακόπτες και άλλο εξοπλισμό, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2024 και να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2026. Με τη λειτουργία της υδατοδεξαμενής θα ενισχυθεί η υδροδότηση των περιοχών που βρίσκονται στα βόρεια των Δήμων Γερμασόγειας και Αγίου Αθανασίου.

«Η συγκεκριμένη επένδυση του ΣΥΛ συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους καταναλωτές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ