Αρχική Τελευταία Νέα Αντιπαράθεση ΑΚΕΛ Λεμεσού με Δήμο Λεμεσού με φόντο τις πλημμύρες

Αντιπαράθεση ΑΚΕΛ Λεμεσού με Δήμο Λεμεσού με φόντο τις πλημμύρες

Σε πρόσφατη ανακοίνωση το ΑΚΕΛ Λεμεσού σχολίαζε τις πλημμύρες που συνέβησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο για άλλη μια φορά στη Λεμεσό μετά από έντονη βροχόπτωση. Χαρακτηριστικά αναφέρετε:

-Πέρασαν τέσσερα χρόνια και ακόμα προσπαθούμε να κατακυρώσουμε προσφορές.
-Χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να μάθουμε τις ανάγκες και να βάλουμε προτεραιότητες.
-Για τέσσερα χρόνια ακόμα σχεδιάζουμε για να κάνουμε τα έργα ώριμα, ενώ άλλα, μέσα σε λίγους μήνες τα εξαγγέλλουμε και κάνουμε και δάνεια για να τα υλοποιήσουμε.
-Είμαστε τέσσερα χρόνια στην εξουσία και ακόμα φταίνε οι προηγούμενοι.
-Για τέσσερα χρόνια δεν είπαμε ποτέ καθαρή κουβέντα για το ποιοι ευθύνονται και δεν έγιναν κάποια έργα.
Εμείς νιώθουμε ότι οφείλουμε σαφείς και έντιμες εξηγήσεις προς τους δημότες της πόλης μας που δικαίως είναι αγανακτισμένοι και θυμωμένοι για όλα αυτά.  Βαρέθηκαν να ακούουν δηλώσεις αποποίησης ή μετάθεσης ευθυνών.   (….). Aποτελεί μικροψυχία και έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού η ατυχής προσπάθεια να κατηγορούνται για «ελλείψεις και παραλείψεις» οι προηγούμενοι, οι οποίοι ευσυνείδητα υπηρέτησαν την πόλη, ενώ οι δικές μας ευθύνες είναι εκεί και φαίνονται.

Ο Δήμος Λεμεσού απάντησε στην συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέροντας:

“Το ΑΚΕΛ Λεμεσού, συνεχίζοντας την εδώ και 4 χρόνια ταχτική αποδόμησης της νέας δημοτικής αρχής, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις πρόσφατες πλημμύρες στη Λεμεσό. Είναι προφανής η μικροκομματική και προεκλογική σκοπιμότητα του ΑΚΕΛ Λεμεσού το οποίο με την μακροσκελή ανακοίνωση του επιχειρεί να παραπλανήσει και να αποκρύψει τις εξόφθαλμες ευθύνες της προηγούμενης δημαρχίας για τις ελλειμματικές υποδομές της πόλης. Αντί κάποιοι να αναλάβουν με παρρησία τις ευθύνες που τους αναλογούν, από τον πρώτο κιόλας χειμώνα, μόνο μερικούς μήνες μετά που ανάλαβε η νέα δημοτική αρχή, μας καταλογίζουν την απουσία αντιπλημμυρικών έργων τα οποία δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια!
Όταν μιλούσαμε για «έργα βιτρίνας» εννοούσαμε ακριβώς το κάθε έργο που γίνεται χωρίς να ληφθεί υπόψη και η ανάγκη για ταυτόχρονη υλοποίηση των απαραίτητων σοβαρών αντιπλημμυρικών υποδομών, με αποτέλεσμα να μένει η πόλη ανοχύρωτη και απροστάτευτη. Όπως συμβαίνει στην περιοχή του Κάστρου και στο παραλιακό μέτωπο, όπου από την επόμενη κιόλας μέρα παράδοσης των έργων αυτών το 2015, οι περιοχές αυτές συνεχίζουν να πλημμυρίζουν και ταλαιπωρούν τους πολίτες.”

Το ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων να θυμίσουμε ότι ήταν ένα από τα κορυφαία στην αντζέντα των Δημοτικών Εκλογών του 2016, όπου ο Ν.Νικολαίδης επικράτησε του τότε Δήμαρχου Λεμεσού Α. Χρίστου.