Αρχική Εκδηλώσεις Αποκαλυπτήρια προτομής Χριστόδουλου Σώζου στο Δήμο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης – Δόξα και τιμή...

Αποκαλυπτήρια προτομής Χριστόδουλου Σώζου στο Δήμο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης – Δόξα και τιμή στον αείμνηστο ήρωα και Δήμαρχο Λεμεσού

Σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (04/03/18), η τελετή των αποκαλυπτηρίων προτομής του αείμνηστου ήρωα των Βαλκανικών Πολέμων και Δημάρχου Λεμεσού Χριστόδουλου Σώζου, στο Δήμο Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ο Δήμαρχος του Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Αμύνης Κύπρου κ. Χρίστος Μαληκκίδης , ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Σπύρος Μιλτιάδης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος Κυριάκος Νεάρχου και πλήθος κόσμου.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Λεμεσού ο οποίος μίλησε για τη ζωή και το έργο του αείμνηστου Δημάρχου Λεμεσού Χριστόδουλου Σώζου. Ο κ. Νικολαϊδης αναφέρθηκε στο Χριστόδουλο Σώζο, ο οποίος όντας εν ενεργεία Δήμαρχος, εγκατέλειψε αξιώματα, άφησε γυναίκα και παιδί και κατετάγη ως απλός εθελοντής στον Ελληνικό στρατό, γεγονός που για αυτόν αποτελούσε μέγιστη δόξα και τιμή. 

Τόνισε επίσης, ότι ως δήμαρχος υπηρέτησε την πόλη του με αγάπη και ακαταπόνητη αφοσίωση αφήνοντας πίσω του έργα που καθόρισαν τον χαρακτήρα και συνέβαλαν στην ανάπτυξη της Λεμεσού.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και παρουσίαση πολιτιστικού προγράμματος με τη συμμετοχή τμημάτων συλλόγων από το Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Μουσικών Οργάνων του Δήμου Λεμεσού.