Αρχική Τελευταία Νέα Απόψε το διάγγελμα του ΠτΔ για τα μέτρα που λαμβάνονται για τον...

Απόψε το διάγγελμα του ΠτΔ για τα μέτρα που λαμβάνονται για τον κορονοϊό

Διαβεβαίωση ότι ακολουθούνται όλες οι σχετικές οδηγίες σε αεροδρόμια, λιμάνια, ταξί και δημόσιες συγκοινωνίες για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, έδωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Καρούσος είπε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και κατέστησε επιτακτική ανάγκη την καθημερινή απολύμανση των λεωφορείων. Μόνο συλλογικά, τόνισε, μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
Όσον αφορά τα αεροπλάνα, ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι ακολουθούν οδηγίες από διεθνή οργανισμό, ο οποίος τα εποπτεύει και σε ανάλογες περιπτώσεις, πρόσθεσε, όλες οι επιβατικές εταιρείες έχουν ειδικό σχέδιο προστασίας.

Στο μεταξύ, δέκα κρούσματα του κορονοϊού μετρά μέχρι στιγμής η Κύπρος μετά την επιβεβαίωση τριών νέων κρουσμάτων χθες βράδυ.
Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών όλων των νέων κρουσμάτων ώστε να ληφθούν δείγματα για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.
Διάγγελμα προς τον Κυπριακό λαό, για να ενημερώσει για τα μέτρα που λαμβάνονται για τον κορονοϊό, θα απευθύνει στις οκτώ και 30 απόψε, ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Πηγή: RIK