Αρχική Πρόταση «Άψαν τα Σπέσιαλ και Άλλες Ιστορίες» το νέο βιβλίο του Νικόλα Σπαρσή

«Άψαν τα Σπέσιαλ και Άλλες Ιστορίες» το νέο βιβλίο του Νικόλα Σπαρσή

Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Άψαν τα Σπέσιαλ και Άλλες Ιστορίες» παρουσιάζει την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021, ο συγγραφέας Νικόλας Σπαρσής.

 

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου στις 7 μ.μ.. Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά βιβλίο του συγγραφέα, το οποίο αποτελείται από δυο βιωματικές τρυφερές αφηγήσεις και δέκα μικρά διηγήματα που εκτυλίσσονται στην κυπριακή καθημερινότητα. Πηγή έμπνευσης για τις ιστορίες που αφηγείται ο συγγραφέας, αποτέλεσε η πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί μέσα από τα χρόνια στην Κύπρο, όπως και η ανθρώπινη κωμικοτραγικότητα. 

Τα διηγήματα είναι λιτά, πότε αστεία, ποτέ σοβαρά, τυλιγμένα μέσα στο διάφανο πέπλο της μυθοπλασίας που επιτρέπει στον αναγνώστη να διακρίνει τις πραγματικότητες και τις υπαρξιακές ανησυχίες του σύγχρονου Κύπριου.

Το βιβλίο διαβάζεται πολύ εύκολα, με την πλοκή να ρέει αβίαστα, ήρεμα σαν νερό στο ρυάκι, όμως παράλληλα οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη αιφνιδιάζοντας τον αναγνώστη. Ο συγγραφέας μέσα από τις αφηγήσεις του προκαλεί τον αναγνώστη να σκεφτεί, να δει τον εαυτό του στον καθρέφτη και να αναλογιστεί τη σημασία, αλλά και τη ματαιότητα της ύπαρξής του.

Ο συγγραφέας      

Ο Νικόλας Σπαρσής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής και έχει σπουδάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες καθώς και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε για σειρά ετών στην Τράπεζα Κύπρου και τα τελευταία χρόνια ιδιωτεύει ως Σύμβουλος Επενδύσεων. Παράλληλα παρουσιάζει εβδομαδιαία, μουσική, ραδιοφωνική εκπομπή, ενώ έχει γράψει ακόμη τρία βιβλία με μικρά διηγήματα. Τον “Καθρέφτη της Σαύρας,” το εικονογραφημένο “Ο Άη Βασίλης Ξεφούσκωσε” (φωτογραφίες Μενέλαου Πήττα) και το “Δυτικά της Εδέμ.” Είναι παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Μαρίνα Σουκιούρογλου και έχει δυο παιδιά, τον Μίκη και την Αννελίς. 

sparsis.jpg