Αρχική Τελευταία Νέα Αρνήθηκε να παραδώσει τα κλειδιά ο κοινοτάρχης Φοινιού – Φωνές έξω από...

Αρνήθηκε να παραδώσει τα κλειδιά ο κοινοτάρχης Φοινιού – Φωνές έξω από το Κοιν. Συμβούλιο

Αρνήθηκε να παραδώσει τα κλειδιά ο κοινοτάρχης Φοινίου, οι αρμοδιότητες του οποίου έχουν μεταφερθεί στον έπαρχο Λεμεσού μετά από απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, λόγω δυσλειτουργίας του Κοινοτικού Συμβουλίου. Το κλιμάκιο της επαρχιακής διοίκησης Λεμεσού αποχώρησε.

Η απόφαση για μεταφορά των εξουσιών, αρμοδιοτήτων του κοινοτάρχη και του κοινοτικού συμβουλίου Φοινιού λήφθηκε στις 15 Δεκεμβρίου, μετά από απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή στη βάση του άρθρου 45 του νόμου που δίνει τη δυνατότητα αυτή, όταν υπάρχουν προβλήματα δυσλειτουργίας. Το πρωί κλιμάκιο της Επαρχιακής Διοίκησης με επικεφαλής τη βοηθό έπαρχο Έσθη Παναγίδου, μετέβη στην ορεινή κοινότητα για να παραλάβει τα κλειδιά και τα χρειώδη.

«Mε βάση το άρθρο 45, ο κοινοτάρχης είναι υπόχρεος λόγω των προβλημάτων που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια και νοουμένου ότι δόθηκε εύλογο χρονικό διάστημα για επίλυση τους χωρίς αποτέλεσμα, να παραδώσει τα κλειδιά και τα επίσημα έγγραφα τα οποία τώρα πρέπει να διαχειρίζεται με βάση την νομοθεσία ο έπαρχος. Δεν υπάρχει οποιοδήποτε προσωπικό πρόβλημα με τον κοινοτάρχη ή οποιοδήποτε μέλος του συμβουλίου» ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Παναγίδου.

Ο κοινοτάρχης Φυλακτής Ηρακλέους αρνήθηκε να παραδώσει τα κλειδιά δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει κάτι εναντίον του. «Δεν τα παραδώσαμε γιατί εμείς δεν έχουμε τίποτε εναντίον μας και λειτουργούμε κανονικά» είπε ενώ ανέφερε ότι «το κοινοτικό συμβούλιο ξεκίνησε να μην λειτουργεί σωστά με τον διορισμό δύο μελών από την Κυβέρνηση».

«Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε το χωριό μας με εντιμότητα, ανιδιοτέλεια» συνέχισε, λέγοντας ότι μόνο «με τη ψήφο του λαού θα τα παραδώσουμε πίσω».

Έξω από το κοινοτικό συμβούλιο μαζεύτηκαν μέλη του και κάτοικοι της κοινότητας. Κάποιοι υποστήριζαν τον κοινοτάρχη, κάποιοι άλλοι όχι, αναφέροντας ότι πέραν των 20 μελών του κοινοτικού συμβουλίου έχουν παραιτηθεί τα τελευταία χρόνια.

Επί τόπου βρίσκονταν μέλη της αστυνομίας και το Κλιμάκιο της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού αποχώρησε χωρίς να επιμείνει για παράδοση των κλειδιών.  Όπως ανέφερε η βοηθός έπαρχος, μετά από αυτή την εξέλιξη, θα υπάρξει διαβούλευση με το Υπουργείο Εσωτερικών για τον περεταίρω χειρισμό της υπόθεσης.

ΚΥΠΕ