Αρχική Πρόταση Άρθρο: Αφού στον πρόεδρο αποτύχαμε… ας βρούμε δήμαρχο!

Άρθρο: Αφού στον πρόεδρο αποτύχαμε… ας βρούμε δήμαρχο!

Πάνε τρία χρόνια σχεδόν από τότε που ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε το Σχεδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Λεμεσού.

 

Μια μελέτη που στοίχισε στον φορολογούμενο κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ και κατά τα φαινόμενα θα εχει την ίδια τύχη με τοσες άλλες μελέτες. Μελέτες που ανατέθηκαν και εκπονήθηκαν από ειδικους, λαμβανοντας υπόψη το γενικοτερο συμφέρον, του κράτους, των πολιτών, στην προκειμένη των δημοτών και βεβαίως χρυσοπληρώθηκαν, στο τέλος όμως κατέληξαν σε κάποιο συρτάρι.

Όταν διαταράσσονται κάποιες «ισορροπίες»και θίγονται κάποια συμφέροντα, μικρά ή μεγάλα, δεν έχει σημασία, τότε στην εξίσωση μπαίνει και ο παράγοντας πολιτικό κόστος όσων είναι επιφορτισμένοι να υλοποιήσουν ή να βάλουν σε πορεία υλοποίησης τη μελέτη. Οπότε ο «ασφαλέστερος» τρόπος είναι η μελέτη να καταλήξει σε κάποιο συρτάρι, σε κάποια χρόνια θα γίνει μια άλλη επικαιροποιημένη μελέτη που θα λαμβάνει υπόψη κάποιες «ιδιαιτερότητες» και πάει λέγοντας. Στο τέλος όταν φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο ξεθάβουμε τη μελέτη από το συρτάρι που εν τω μεταξύ της έχουμε αλλάξει τα φώτα και υλοποιούμε κάτι που μοιάζει στην αρχική μελέτη αλλά στην ουσία δεν έχει καμία σχέση.

Το ίδιο ακριβώς συνέβηκε με το ΣΒΑΚ Λεμεσού…

Διαβάστε τη συνέχεια στο Limassol Today ΕΔΩ: