Αρχική Τελευταία Νέα Αρχιεπίσκοπος προς ιεράρχες: Θα κληθούν σε απολογία όσοι δεν τηρούν τα υγειονομικά...

Αρχιεπίσκοπος προς ιεράρχες: Θα κληθούν σε απολογία όσοι δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα στους ιεράρχες που δεν πειθαρχούν και δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου σε σχεση με την διαχείριση της πανδημίας έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Μιλώντας στην εκπομπή “Πρώτη Ενημέρωση” ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας δήλωσε πως δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει και τόνισε πως το θέμα δεν είναι πνευματικό αλλά ιατρικό.

Είπε ακόμα ότι σήμερα θα δώσει οδηγίες ώστε ο αρχιγραμματέας της Αρχιεπισκοπής να επικοινωνήσει με τους ιερείς οι οποίοι καλούν πιστούς να μην εμβολιάζονται και να μην τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Θα κληθούν να ζητήσουν συγνώμη και να δηλώσουν ότι δεν θα επαναλάβουν τέτοιες συμπεριφορές, σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Σε αντίθετη περίπτωση, προειδοποίησε, δόθηκε εντολή να μην τους σταλεί μισθός στο τέλος του μήνα. Δεν θα χαριστούμε σε κανένα, διεμήνυσε ο Μακαριότατος, επισημαίνοντας ότι συνέπειες θα υποστούν ακόμα και μητροπολίτες εάν δεν πειθαρχήσουν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ακόμα ότι ο ίδιος εισηγήθηκε την αποβολή από την Ιερά Σύνοδο και την στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για κάποιο χρονικό διάστημα, συνοδικών που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις της Συνόδου.

Προηγούμενο άρθροΣε διαβούλευση μεγάλο οικιστικό έργο με πύργους στη Λεμεσό
Επόμενο άρθροΕργασίες σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Πάφου