Αρχική Τελευταία Νέα Ας το συζητήσουμε…Είναι απλό: Οι πολίτες ρωτούν, οι επιστήμονες απαντούν

Ας το συζητήσουμε…Είναι απλό: Οι πολίτες ρωτούν, οι επιστήμονες απαντούν

Εκστρατεία Υπουργείου Υγείας, ΟΣΑΚ και ομάδας επιστημόνων για την ενημέρωση των πολιτών για τα ζητήματα της πανδημίας

Κάλεσμα για συζήτηση απευθύνουν το Υπουργείο Υγείας, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) και ομάδα επιστημόνων και ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων προς τους πολίτες, με σκοπό την ενημέρωσή τους αναφορικά με την πανδημία, τους εμβολιασμούς και τα εμβόλια.

Η πρωτοβουλία της ΟΣΑΚ «Ας το συζητήσουμε…Είναι απλό» στοχεύει στη σωστή, σφαιρική και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών γύρω από τις πτυχές της πανδημίας και των εμβολιασμών. Πρόθεση είναι να επεξηγηθούν με απλό τρόπο που να καθησυχάζει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των πολιτών τα ζητήματα που τους απασχολούν και σχετίζονται με την πανδημία.

Η ομάδα επιστημόνων και η ΟΣΑΚ είναι έτοιμοι να ακούσουν τους πολίτες, να καταγράψουν τις ανησυχίες τους και επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις και λύσεις εκεί και όπου χρειάζεται. Στο εγχείρημα για σωστή πληροφόρηση των πολιτών ανταποκρίθηκαν θετικά και συμμετέχουν Προσωπικοί Ιατροί Ενηλίκων, Παιδίατροι, Λοιμωξιολόγοι, Φαρμακοποιοί, Κοινωνιολόγοι και επιστήμονες άλλων σχετικών ειδικοτήτων.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, δημιουργήθηκε οπτικοακουστικό υλικό για προβολή μέσα από τα διάφορα κανάλια ενημέρωσης, ενώ διοργανώνονται δια ζώσης συζητήσεις σε κοινότητες της Κύπρου, με τη συμμετοχή γιατρών και επιστημόνων.

Με στόχο να διευκολυνθεί η επικοινωνία των πολιτών με την ομάδα των ιατρών και των επιστημόνων, η ΟΣΑΚ έχει προχωρήσει στη δημιουργία σελίδας στο facebook, όπου μπορούν οι πολίτες να αποστέλλουν τα ερωτήματά τους, τα σχόλια και τους προβληματισμούς τους γύρω από την πανδημία και τους εμβολιασμούς. Οι απαντήσεις των ειδικών θα αναρτώνται στην εν λόγω σελίδα και θα διοχετεύονται ως δελτία Τύπου στα ΜΜΕ, ώστε να υπάρχει ενημέρωση περισσότερων πολιτών, διασφαλίζοντας ότι προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Η προσπάθεια είναι κοινή: Προβληματιζόμαστε, ρωτάμε, ενημερωνόμαστε σωστά και έγκυρα, για να προστατεύσουμε την υγεία μας, των αγαπημένων μας, της κοινωνίας μας.

Προηγούμενο άρθροΕΞΑΦΑΝΙΣΗ: 16χρονη απουσιάζει από την οικία της στη Λεμεσό
Επόμενο άρθροΘα ηχήσουν και φέτος οι σειρήνες του Πραξικοπήματος και της Εισβολής