Αρχική Τελευταία Νέα Αυτός είναι ο διάδοχος του Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Αυτός είναι ο διάδοχος του Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε στον διορισμό του κ. Ανδρέα Παπακωνσταντίνου ως Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου διαθέτει πτυχίο BA στη Λογιστική, Χρηματοοικονομική και Οικονομία, μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, καθώς και πτυχίο στην Ποιμαντική και Κοινωνική Θεολογία.

Η επαγγελματική εμπειρία και τα προσόντα του κ. Παπακωνσταντίνου, ως Εγκεκριμένου Ελεγκτή και Εγκεκριμένου Εσωτερικού Ελεγκτή, καθώς και η εκτενής του δραστηριότητα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αποτελούν εχέγγυα για την επιτυχή εκπλήρωση των καθηκόντων που του ανατίθενται.

Η σημασία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι καθοριστική για τη διασφάλιση της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας, την πάταξη της διαφθοράς και την προώθηση της χρηστής διοίκησης.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Ελεγκτή σε μια κρίσιμη περίοδο, στην οποία θα κληθεί να ενισχύσει και να συμβάλει αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, όπως προωθείται μέσω του μεταρρυθμιστικού προγράμματος του Προέδρου Χριστοδουλίδη, το οποίο περιλαμβάνει τη σύσταση Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η τελετή διορισμού θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2024, στις 8:30 π.μ., στο Προεδρικό Μέγαρο.