Αρχική Τελευταία Νέα Χριστούγεννα με χιόνια και βροχές – Η πρόγνωση του καιρού

Χριστούγεννα με χιόνια και βροχές – Η πρόγνωση του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα αρχικά ο καιρός σε αρκετές περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα βόρεια παράλια και αργότερα στα ορεινά και πιθανό και σε περιοχή του εσωτερικού.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και, μέχρι νωρίς το απόγευμα, παροδικά στα ανατολικά και νότια μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη στα δυτικά και νότια και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό στα δυτικά και νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 19 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί γενικά κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα βορειοανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως βόρειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ από το βράδυ του Σαββάτου καθώς και την Κυριακή αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Την Δευτέρα αναμένονται μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, ενώ μέχρι την Δευτέρα αναμένεται σταδιακά μικρή πτώση, και θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.