Αρχική Τελευταία Νέα Δρ Τσιούτης: Εντοπίσαμε τα clusters, αναμένουμε να αποδώσουν τα μέτρα

Δρ Τσιούτης: Εντοπίσαμε τα clusters, αναμένουμε να αποδώσουν τα μέτρα

Αναζωπύρωση της πανδημίας και όχι 2ο κύμα είναι η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο, δήλωσε στον Πολίτη 107.6 & 97.6, ο Δρ Κωσνταντίνος Τσιούτης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας, Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας.

Αυτό που συνέβη, εξήγησε ο κ. Τσιούτης, είναι ότι τα θετικά περιστατικά εισήλθαν στην Κύπρο από πολλαπλές πηγές εισόδου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάφορες εστίες. Σημείωσε δε ότι το φαινόμενο ξεκίνησε από τη Λεμεσό και επεκτάθηκε σε άλλες επαρχίες, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, σημαντικό είναι το ότι «εντοπίσαμε τις αλυσίδες μετάδοσης».

Καθοριστικό ρόλο ως προς τη μείωση της μεταδοτικότητας, ανέφερε ο Καθηγητής -ο οποίος είναι και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας που συμβουλεύει τον υπουργό Υγείας στα θέματα του κορωνοϊού-, θα διαδραματίσουν τα νέα μέτρα που λήφθηκαν την Παρασκευή και η αποτελεσματικότητα των οποίων θα ξεκαθαρίσει σε μερικές μέρες. Επεσήμανε, μάλιστα, πως εάν κριθεί αναγκαίο, τα συγκεκριμένα μέτρα θα εφαρμοστούν και στις υπόλοιπες πόλεις (εάν δεν τηρηθούν ή διαφανεί ότι δεν είναι αποτελεσματικά τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί).

Συνέχεια στο politis.com.cy