Αρχική Τελευταία Νέα Συζητά το ενδεχόμενο εμβολιασμού κατά της Covid-19 παιδιών άνω των 12 ετών...

Συζητά το ενδεχόμενο εμβολιασμού κατά της Covid-19 παιδιών άνω των 12 ετών η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου

Την έντονη ανησυχία της παιδιατρικής κοινότητας σε σχέση με την έξαρση της πανδημιας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου Μιχάλης Αναστασιάδης.

Μιλώντας στο Τρίτο δήλωσε οτι η παιδιατρική κοινότητα υπέβαλε ήδη σύσταση στο υπουργείο Υγείας ώστε η ηλιακή ομάδα 16 με 18 ετών να ενταχθεί ως ομάδα άμεσης προτεραιότητας για εμβολιασμό και ότι στην παρούσα φάση γίνεται συζήτηση για εμβολιασμό κατά της Covid-19 παιδιών άνω των 12 ετών.

Ο Μιχάλης Αναστασιάδης είπε οτι τα πράγματα είναι σοβαρά και δεν επιτρέπουν εφησυχασμό, ούτε κάποια χαλάρωση, σημειώνοντας ότι αυτη τη στιγμή βλέπουμε νεαρότερα άτομα να νοσούν και να νοσηλεύονται.

Εξέφρασε επίσης ανησυχια λέγοντας οτι φαίνεται να εισερχομαστε στο στάδιο τέταρτου κύματος πανδημίας οπου παρατηρείται μια μετάλλαξη πιο μεταδοτική.

Το καλύτερο μέτρο πρόληψης είναι ο εμβολιασμος, σημείωσε, προσθέτοντας ότι κατανοεί και συμμερίζεται την ανησυχία των γονέων για τα παιδιά τους.

Κάλεσε ταυτόχρονα τους νεαρούς ενήλικες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν το συντομότερο για να προστατεύσουν τους ίδιους και τους γύρω τους.

ΡΙΚ