Αρχική Τελευταία Νέα Εμβόλια Covid-19 και υπογονιμότητα – τι ισχύει. Της Μυρτάνης Πιερή

Εμβόλια Covid-19 και υπογονιμότητα – τι ισχύει. Της Μυρτάνης Πιερή

Είσαι γυναίκα; θέλεις να αποκτήσεις βιολογικά παιδιά είτε άμεσα, είτε στο μέλλον και για αυτό φοβάσαι να κάνεις το εμβόλιο έναντι της COVID-19; Το παρακάτω σε αφορά.

Μέσα στην καταιγίδα παραπληροφόρησης, fake news, και στυγνών ψεμάτων που δεχόμαστε σε αυτή την πανδημία, μία συγκεκριμένη ομάδα η οποία έχει επηρεαστεί με τρόπο τραγικό είναι οι νέες γυναίκες που θα ήθελαν κάποια στιγμή, είτε άμεσα, είτε στο μέλλον να τεκνοποιήσουν. Αυτές οι γυναίκες, έχουν φάει τα σκάγια της παραπληροφόρησης και του εκφοβισμού περισσότερο από τον καθένα, για ένα θέμα τόσο ευαίσθητο και σημαντικό για κάποιες από εμάς.  Και το πόσο με θυμώνει και ως επιστήμονα, αλλά και ως γυναίκα αυτή η στοχευμένη παραπληροφόρηση δεν μπορώ να βρω τα λόγια να το εκφράσω.

Κυκλοφορεί λοιπόν ευρέως στα ΜΚΔ ότι τα εμβόλια έναντι της Covid-19 μπορεί να προκαλέσουν υπογονιμότητα ή και στείρωση στις γυναίκες. Και για μια γυναίκα που θέλει να γίνει μάνα, είτε άμεσα, είτε μακροπρόθεσμα,  ακόμα και μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να υπάρχει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει, αποτελεί για αυτή ένα θέμα πολύ σοβαρό και ένα ρίσκο που δεν θέλει να πάρει σε καμία περίπτωση. Έλα όμως που κάτι τέτοιο δεν ισχύει, και δεν υποστηρίζεται από κανένα επιστημονικό εύρυμα. Αλλά αντιθέτως κάνει τις γυναίκες να παραμένουν εκτεθειμένες σε έναν φυσικό ιό που μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό που φοβούνται περισσότερο, να μειώσει τις πιθανότητές τους για μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη.

Συνέχεια στο Scinews