Αρχική Τελευταία Νέα ΟΚΥΠΥ: Δεν εντοπίστηκαν περιστατικά Covid-19 στο ΓΝ Πάφου

ΟΚΥΠΥ: Δεν εντοπίστηκαν περιστατικά Covid-19 στο ΓΝ Πάφου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης όλου του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) και δεν έχει βρεθεί ούτε ένα άτομο θετικό στον κορωνοϊό, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού  Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χαριλάου χαρακτήρισε το γεγονός πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο, που σημαίνει ότι όλοι οι επαγγελματίες υγείας και όλοι οι εργαζόμενοι στον χώρο του Νοσοκομείου τηρούν πολύ αυστηρά τα μέτρα προστασίας ούτως ώστε να προστατευθούν και οι ίδιοι και οι ασθενείς.

Συγκεκριμένα, και τα 145 rapid test που διενεργήθηκαν χθες στο προσωπικό του ΓΝ Πάφου ήταν αρνητικά.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χαριλάου υπενθύμισε πως όσον αφορά τη διαχείριση περιστατικών εν μέσω πανδημίας στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, γίνεται διαλογή για ύποπτα περιστατικά και εκεί και όπου εντοπίζεται θετικό περιστατικό, παραπέμπονται στους χώρους που έχουν υποδειχθεί για νοσηλεία θετικών περιστατικών, όπως είναι το το ΓΝ Αμμοχώστου, το ΓΝ Λευκωσίας και το ΓΝ Λεμεσού.

Πρόσθεσε πως η διαδικασία διαλογής και νοσηλείας ύποπτων περιστατικών είναι πολύ διαφορετική από ό,τι ήταν στην πρώτη φάση κατά την οποία τα Νοσοκομεία δεν διέθεταν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τεστ και για ανίχνευση, σε αντίθεση με σήμερα.

Ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως η διακίνηση των ασθενών γίνεται πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι προηγουμένως και με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου δεν διατρέχει τον οποιοδήποτε κίνδυνο, όπως συνέβαινε κατά την πρώτη φάση της πανδημίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ