Αρχική Τελευταία Νέα Πολύ περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω Covid19 παρά εξιτήρια

Πολύ περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω Covid19 παρά εξιτήρια

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των εισαγωγών στα δημόσια νοσηλευτήρια, ασθενών με COVID19, με αποτέλεσμα να ασκείται πίεση στο σύστημα υγείας. 
 
Οι μεγάλοι αριθμοί νέων κρουσμάτων της νόσου που καταγράφονται καθημερινά το τελευταίο διάστημα, μεταφράζεται με συνεχόμενη αύξηση των εισαγωγών, που είναι πολύ περισσότερες από τα εξιτήρια. 
 
Μιλώντας για την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε πως οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να σημειωθεί περεταίρω αύξηση στις νοσηλείες εξαιτίας του μεγάλου ιικού φορτίου που υπάρχει στην κοινότητα.
 
Όπως σημείωσε, υπάρχει μεγάλη πληρότητα από ασθενείς με άλλες παθήσεις και γι΄ αυτό τον λόγο ξεκίνησε η συνεργασία με ιδιωτικά νοσηλευτήρια για παραπομπή τους εκεί, ως ένα μέτρο αποσυμφόρησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, ώστε να είναι έτοιμα να δεχθούν ασθενείς με COVID19.  
 
Όπως είναι γνωστό, η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας αποτελεί δείκτη για την απόφαση λήψης μέτρων.
 
Στο παρόν στάδιο, οι αρμόδιες αρχές αναμένουν να δουν πως θα μεταφραστεί το αποτέλεσμα των νέων μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ χθες, εάν θα είναι ικανά δηλαδή, να μειώσουν τα κρούσματα και κατ΄ επέκταση τις νοσηλείες. 
 
Όπως ανέφερε ο κ. Χαριλάου, ένα άλλο ζήτημα το οποίο δυσχεραίνει την κατάσταση, είναι και το γεγονός πως αρκετό προσωπικό των νοσηλευτηρίων απουσιάζει με άδεια λόγω καλοκαιριού. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες σε ευρεία σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), αποφασίστηκε η παροχή κινήτρων σε νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό για έκτακτη στελέχωση των Κλινικών Covid στα δημόσια νοσηλευτήρια, στην προσπάθεια να μην ανακληθούν άδειες αλλά να διασφαλιστεί η υψηλή στελέχωση και η κάλυψη για βάρδιες.
 
Σήμερα νοσηλεύονται συνολικά 231 ασθενείς με COVID19. 
Προηγούμενο άρθροNBA: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην κορυφή του κόσμου – Οδήγησε τους Μπακς στο πρωτάθλημα, βγήκε και MVP των τελικών
Επόμενο άρθροΗ ΚΟΠ κληρώνει εισητήρια διαρκείας ως κίνητρο για εμβολιασμένους νέους – Συμμετοχή μέσω e-mail