Αρχική Τελευταία Νέα Έτοιμες οι υποδομές Cyta για στροφή στην online εκπαίδευση

Έτοιμες οι υποδομές Cyta για στροφή στην online εκπαίδευση

ην ετοιμότητα των υποδομών της να στηρίξουν την αναγκαστική στροφή προς τη διαδικτυακή εκπαίδευση διαμηνύει η Cyta, την ίδια στιγμή που το υπουργείο παιδείας προχωρά με τους δικούς του ρυθμούς σε αναπροσαρμογή του σχεδίου ανάπτυξης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η προσπάθεια ετοιμασίας ενός συστήματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για όλες τις τάξεις, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης έχει ήδη αρχίσει, με τον υπουργό παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου να παρακολουθεί από κοντά τη διαδικασία και τα πρώτα πιλοτικά διαδικτυακά μαθήματα.

Σε αρκετά από τα ιδιωτικά, πάντως, εκπαιδευτήρια, η μεταφορά σε εξ αποστάσεως μάθηση προχώρησε με επιτυχία εντός ολίγων ημερών.

«Για όσο καιρό τα παιδιά θα είναι στο σπίτι περιορισμένα, στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοινώθηκαν, θέλουμε να διατηρήσουν την επαφή τους τόσο με τους εκπαιδευτικούς, όσο και με την τάξη τους και να διδαχθούν εξ αποστάσεως, τουλάχιστον ένα μέρος, όσων θα διδάσκονταν εάν ήταν στις τάξεις», δήλωσε ο κ. Προδρόμου.

Τόνισε ότι δεν θα θυσιαστεί η εκπαίδευση στον κορωνοϊό, προσθέτοντας ότι θα αξιοποιηθεί η τεχνολογία και οι δυνατότητες που προσφέρει.

«Το χρήσιμο αυτή την περίοδο» είπε, «είναι να μην αποκοπούν οι μαθητές από την εκπαιδευτική διαδικασία».

Παρά τις δηλώσεις του υπουργού, το αρμόδιο υπουργείο δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σε άμεση και γενική εφαρμογή εξ αποστάσεως μαθημάτων, με αποτέλεσμα οι μαθητές να εξαρτώνται, προς ατο παρόν, από ποικίλες πρωτοβουλίες των ίδιων των εκπαιδευτικών.

Συνέχεια στο stockwatch.com.cy