Αρχική Τελευταία Νέα Δεκάδες κρούσματα σε σχολεία της Λεμεσού

Δεκάδες κρούσματα σε σχολεία της Λεμεσού

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών, Ντίνο Έλληνα στο Φιλελεύθερο, κρούσματα εντοπίστηκαν σε επτά σχολεία της Λεμεσού, συμπεριλαμβανομένων και σε σχολείο των Πολεμιδιών.

Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο,  κλειστό παρέμεινε και σήμερα  το Β’ Δημοτικό Αγίου Γεωργίου Πολεμιδιών καθώς το σχολείο καταγράφει εδώ και μέρες αυξημένα περιστατικά κορωνοϊού. Σε ότι αφορά το  ΙΖ Δημοτικό Σχολείο σήμερα στο σχολείο προσήλθαν μόνο 10 μαθητές από τους 210. 

Παρόλα αυτά η Σχολική Εφορία  δεν έχει ενημερωθεί από την διεύθυνση των σχολικών μονάδων για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων, ενώ όπως ανάφερε ο κ. Έλληνας τηρούνται μεν τα μέτρα προστασίας και τα πρωτόκολλα στα σχολεία, αλλά μαθητές και εκπαιδευτικοί πέραν του πρωινού έχουν και απογευματινές δραστηριότητες σημειώνοντας ότι από εκεί προκύπτουν τα περισσότερα κρούσματα τα οποία και μεταφέρονται στις σχολικές μονάδες. Πρόσθεσε ότι κυρίως οι μαθητές δημοτικών σχολείων είναι ασυμπτωματικοί σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι δύσκολη η κατάσταση.