Αρχική Τελευταία Νέα «Δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις» στην απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση του ΣΥΟΠ δήλωσε...

«Δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις» στην απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση του ΣΥΟΠ δήλωσε ο Υπ. Άμυνας

Τη διαβεβαίωση ότι «δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις» στην απόδοση δικαιοσύνης σε σχέση με το περιστατικό που οδήγησε στον θάνατο του ΣΥΟΠ Παναγιώτη Γιαννιού, έδωσε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας.

Αρχικά, ο κ. Πετρίδης εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του ΣΥΟΠ, ο οποίος απεβίωσε την Τετάρτη μετά από άλμα που πραγματοποίησε από ελικόπτερο σε προγραμματισμένη δραστηριότητα την περασμένη Δευτέρα.

«Το τραγικό γεγονός έρχεται να προστεθεί στα άλλα δύο που σημειώθηκαν τους τελευταίους 13 μήνες και έχει συγκλονίσει την οικογένεια της Εθνικής Φρουράς, το Υπουργείο Άμυνας, αλλά κι εμένα προσωπικά», ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας ότι από την πρώτη στιγμή έχουν διαταχθεί έρευνες τόσο από την Εθνική Φρουρά όσο και από την Αστυνομική Δύναμη Κύπρου για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. 

Ακόμη, είπε ότι καταλαβαίνει την αγωνία των πολιτών και την ισχυρή επιθυμία όλων να αποδοθεί δικαιοσύνη, προσθέτοντας ότι το ίδιο επιθυμεί κι ο ίδιος προσωπικά. «Ως Υπουργός Άμυνας σάς διαβεβαιώνω ότι δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις», τόνισε.

Ερωτηθείς αν τίθεται ζήτημα απειθαρχίας στο στράτευμα, ο κ. Πετρίδης σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες που μπορεί να αφορούν τα γεγονότα. «Λόγω και της έρευνας που έχει ήδη αρχίσει να διεξάγεται, καθώς και της φύσης του συγκεκριμένου ατυχήματος, υπάρχουν καταγραμμένα αρκετά δεδομένα της πτήσης του ελικοπτέρου και το οπτικοακουστικό υλικό, τα οποία ενδεχομένως να δώσουν φως σύντομα», συμπλήρωσε, υποδεικνύοντας ότι θα δοθεί λίγος χρόνος στις έρευνες. 

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν», ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας, επισημαίνοντας ότι το οποιοδήποτε ατύχημα θα πρέπει να διερευνηθεί εφόσον υπάρχουν και διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να επέλθει. Ακόμη, σημείωσε ότι υπάρχουν έρευνες και για τα τρία ατυχήματα, διευκρινίζοντας ότι τα άλλα δύο θανατηφόρα βρίσκονται στην τελική φάση διερεύνησης, σε συνεννόηση και με την ηγεσία της Αστυνομίας.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με τις συνθήκες του θανατηφόρου ατυχήματος, ο κ. Πετρίδης είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να αποδειχθεί από ποιο υψόμετρο και αν το ελικόπτερο ήταν πράγματι σε θέση ρίψης την ώρα που επιχειρήθηκε η έξοδος του καταδρομέα. «Υπάρχουν διάφορα δεδομένα που αναλύονται και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε λεπτομέρειες», πρόσθεσε. 

Ερωτηθείς αν υπάρχει το ενδεχόμενο παραίτησής του, ο Υπουργός Άμυνας τόνισε ότι έχει μάθει στη ζωή του να είναι ξεκάθαρος και να αντιμετωπίζει την οποιαδήποτε κατάσταση με υπευθυνότητα. «Δεν έχω θέσει την παραίτησή μου, αλλά είναι πάντοτε στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας», υπέδειξε, προσθέτοντας ότι έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πλαίσιο στο οποίο διενεργήθηκε η συγκεκριμένη άσκηση, ο κ. Πετρίδης εξήγησε ότι  επρόκειτο για μια προγραμματισμένη δραστηριότητα η οποία συνδυάστηκε με τη λήψη και πλάνων από κινηματογραφικό συνεργείο, το οποίο έλαβε άδεια για τον σκοπό αυτό.