Αρχική Τελευταία Νέα Δήλωση των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ για τη φασιστική επίθεση στο πανεπιστήμιο...

Δήλωση των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ για τη φασιστική επίθεση στο πανεπιστήμιο τους

H Φοιτητική Ένωση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου μετά από τα γεγονότα της προηγούμενης Παρασκευής αναφέρει τα εξής:

Η 5η Μαΐου 2017, μπορεί να γραφτεί σαν μία μαύρη μέρα για το ΤΕΠΑΚ αλλά και για όλη την κοινωνία. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία, στα κεντρικά κτήρια του Πανεπιστημίου μας, διεξαγόταν μία ανοιχτή συζήτηση με θέμα την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Δυστυχώς, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι με κουκούλες και ρόπαλα, πλησίασαν το κτήριο και διέκοψαν την ανοιχτή συζήτηση.

Οι γνωστοί τραμπούκοι του λεγόμενου «Εθνικιστικού Απελευθερωτικού Κινήματος» απειλούσαν και χτυπούσαν τον κόσμο που συμμετείχε στην εκδήλωση με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα, με το ένα να φέρει τραύματα στο πρόσωπο.

Για ακόμη μία φορά η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όπως τότε το 1974 κάποιοι με την φασιστική τους στάση και την εμμονή τους για Ένωση έκαναν το πραξικόπημα και άνοιξαν τις κερκόπορτες για τον Τούρκο κατακτητή, έτσι και σήμερα με διάφορες φασιστικές τους ενέργειες προσπαθούν να απαγορεύσουν τις δημοκρατικές εκδηλώσεις με θέματα την ΔΔΟ και την Επαναπροσέγγιση, με κίνδυνο να σταματήσουν οι διαβουλεύσεις για το Κυπριακό.

Ως Φοιτητική Ένωση ΤΕΠΑΚ καταδικάζουμε τις φασιστικές ενέργειες που διαδραματίζονται καθημερινά γύρω μας με απώτερο σκοπό την μη λύση του Κυπριακού. Θα στήσουμε ασπίδα δημοκρατίας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να δηλητηριάζει το Πανεπιστήμιό μας με τις απαράδεχτες ενέργειές του. Το πανεπιστήμιο είναι χώρος δεξαμενής σκέψης και ελευθερίας έκφρασης απόψεων.

Επίσης ως ένδειξη διαμαρτυρίας θα κρεμαστούν πανό στα κεντρικά κτήρια του ΤΕΠΑΚ και στο κτήριο Τάσος Παπαδόπουλος από την Φοιτητική Ένωση με συνθήματα κατά των επεισοδίων στις 5/5 και κατά του φασισμού, για όλη την εξεταστική περίοδο.