Αρχική Τελευταία Νέα Δήμαρχος Λεμεσού: Είμαστε σε οριακό σημείο – Κλείνουν οι παιδότοποι

Δήμαρχος Λεμεσού: Είμαστε σε οριακό σημείο – Κλείνουν οι παιδότοποι

Κλείνει τους παιδότοπους του ο Δήμος Λεμεσού, στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων μέτρων που εξαγγέλθηκαν χθες βράδυ, με τον Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη να δηλώνει στο ΚΥΠΕ ότι όλα είναι σε οριακό σημείο και επιβάλλεται ο καθένας να επιδείξει μέγιστη υπευθυνότητα.
 
Μετά την εξαγγελία των νέων περιοριστικών μέτρων για τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, δόθηκαν οδηγίες για κλείσιμο των παιδότοπων του Δήμου, όπως στην Επίχωση, στο δημόσιο κήπο και σε όλα τα πάρκα, ανέφερε ο κ. Νικολαϊδης, προσθέτοντας ότι τα επιπρόσθετα μέτρα ήταν, σε κάποιο βαθμό, αναμενόμενα.
 
«Τα μέτρα που επιβλήθηκαν μέχρι σήμερα δεν είχαν τα αποτελέσματα που ελπίζαμε όλοι σε ό,τι αφορά την ανακοπή του δεύτερου κύματος του ιού», δήλωσε, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το τι φταίει, απάντησε πως «σύμφωνα με τους ειδικούς φαίνεται ότι υπάρχει μια μικρή μερίδα πληθυσμού η οποία δεν έχει κατανοήσει πλήρως τη σοβαρότητα της κατάστασης».
 
Τα νέα μέτρα σίγουρα δεν είναι ευχάριστα και θα έχουν περαιτέρω επιπτώσεις σε μερίδα εργαζομένων όπως η συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών».
 
Ωστόσο διαμήνυσε πως, όποια μέτρα και να παρθούν, αν δεν υπάρξει προσωπική, ατομική ευθύνη του καθενός, «δεν μπορεί να είμαστε αισιόδοξοι ότι γρήγορα και αποτελεσματικά θα σταματήσουμε την δεύτερη επέλαση του κορωνοϊου».
 
Επανέλαβε επίσης ότι οι υπηρεσίες του Δήμου είναι «συντεταγμένες και πλήρως αφοσιωμένες στην τήρηση και επιτήρηση των μέτρων, σε συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες» καθώς και ότι συνεχίζονται οι απολυμάνσεις δημόσιων χώρων και οι επιθεωρήσεις.