Αρχική Τελευταία Νέα Δημητρίου και Γεωργιάδης στην διεκδίκηση της Προεδρίας του ΔΗΣΥ

Δημητρίου και Γεωργιάδης στην διεκδίκηση της Προεδρίας του ΔΗΣΥ

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι υποψηφιότητες για την Προεδρία του ΔΗΣΥ

Το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται να εξαγγείλει το ενδιαφέρον του για την προεδρία του ΔΗΣΥ ο Δημήτρης Δημητρίου.

Ο βουλευτής και εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ αναμένεται να εξαγγείλει και επίσημα το ενδιαφέρον του για την Προεδρία του κόμματος το απόγευμα ενώ τις ίδιες σκέψεις κάνει και ο Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Δημητρίου είπε πως συζήτησε το θέμα με τον Χάρη Γεωργιάδη ο οποίος του είπε ότι σκέφτεται και αυτός να διεκδικήσει. Ο κ.Δημητρίου ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να μιλά εκ μέρους άλλων.

Παράλληλα, την απόφασή του να μη διεκδικήσει την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού γνωστοποίησε με γραπτή δήλωση ο Νίκος Νουρής.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Νίκου Νουρή

Μετά την εκλογική αποτυχία για την παράταξη, ανέμενα ότι η πρώτη μετεκλογική συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου θα ήταν συνεδρία αυτοκριτικής και προβληματισμού αντί διαδικαστικού χαρακτήρα.

Με την χθεσινή μου επιστολή έθεσα τον προβλήματισμό ότι της διεξαγωγής εκλογών για ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος, θα πρέπει απαρέκκλητα να προηγηθεί ουσιαστική συζήτηση αλλά και αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια και τα αιτιατά που οδήγησαν σε αυτή την θέση τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Κατά την ψεσινή συνεδρία του πολιτικού γραφείου ενώπιον της οποίας έθεσα εκ νέου αυτές τις θέσεις, για ένα αμιγώς πολιτικό ζήτημα, δόθηκαν αυστηρά νομικές ερμηνείες. Η συντριπτική πλειοψηφία συμφώνησε και το σώμα κατέληξε στην απόφαση που έχει ήδη ανακοινωθεί και την οποία βεβαίως απόλυτα σέβομαι.

Παραμένοντας συνεπής στα όσα επεσήμανα τόσο στην επιστολή μου όσο και στη ψεσινή συνεδρία, ότι δηλαδή είναι πρωτόγνωρο η αποτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα να έπεται της εκλογικής διαδικασίας για ανάδειξη Προέδρου, γνωστοποιώ την απόφαση μου να μην διεκδικήσω την θέση του Προέδρου της Παράταξης στις εκλογές της 11ης Μαρτίου 2023.

Καλώ την ηγεσία της παράταξης να ιεραρχήσει υπεράνω των όποιων προσωπικών φιλοδοξιών, την ενότητα της ιστορικής μας παράταξης δημιουργώντας τις προυποθέσεις προκειμένου ο περήφανος κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού που ενδεχόμενα έκανε άλλες επιλογές στις Προεδρικές εκλογές, να επιστρέψει στο σπίτι του.