Αρχική Τελευταία Νέα Δήμος Λεμεσού: Απαγόρευση αποβλήτων στα πεζοδρόμια και τους ανοιχτούς χώρους

Δήμος Λεμεσού: Απαγόρευση αποβλήτων στα πεζοδρόμια και τους ανοιχτούς χώρους

Μέσα στα πλαίσια των αυστηρών μέτρων περιορισμού που έχουν επιβληθεί, ο Δήμος Λεμεσού με γνώμονα τη τήρηση των διαταγμάτων αλλά και την προστασία της υγείας του κοινού και του προσωπικού του Δήμου, από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Από τη Δευτέρα 30.03.2020 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου θα σταματήσουν την περισυλλογή των ογκωδών αντικειμένων / κλαδεμάτων και προτρέπεται το κοινό όπως σταματήσει την εναπόθεση τέτοιου είδους απορριμμάτων για περισυλλογή από το Δήμο. Νοείται επίσης ότι, ούτε θα μπορούν οι πολίτες να τα μεταφέρουν οι ίδιοι στα Πράσινα Σημεία, σύμφωνα με τους περιορισμούς.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Τοπικών Αρχών που επιβλέπουν τις πιο πάνω εργασίες, όπως είναι γνωστό, έχουν κηρυχθεί ως ουσιώδης Υπηρεσίες και θα πρέπει να επικεντρωθούν σε εργασίες όπως οι απολυμάνσεις, η περισυλλογή των οικιακών σκυβάλων, αλλά και άλλες εργασίες σύμφωνα με τα διατάγματα για έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων σε ανοικτούς χώρους διώκεται με βάση τον Περί Αποβλήτων Νόμους 2011 και 2016 με εξώδικο πρόστιμο €200 για άτομα και €500 για εταιρείες. Τα ποσά αυτά πολλαπλασιάζονται και μπορεί να φτάσουν μέχρι €4000.

Καλούνται οι δημότες να επιδείξουν υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και να κρατήσουν μέσα στα υποστατικά τους όλα τα πιο πάνω υλικά ή απορρίμματα που πιθανόν να κατέχουν και να  ενημερώνονται τακτικά από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του Δήμου σε σχέση με τα επικαιροποιημένα μέτρα / οδηγίες.